ABB má nové roboty, pomohou při výrobě baterií do elektromobilů

ABB má nové roboty, pomohou při výrobě baterií do elektromobilů
Fotografie: ABB
  • Hlavní předností nových robotů IRB 5710 a IRB 5720 je schopnost rychle a flexibilně manipulovat s materiálem
  • Robustní design, vysoká rychlost, odolnost a přesnost zajišťují vyšší produktivitu a výkon i delší životnost
  • Osm verzí s nosností robotu od 70 do 180 kg podporuje aplikace v oblasti slévárenství, kovovýroby, gumárenského a plastikářského průmyslu

ABB zařazuje do svého portfolia robustních robotů pro komplexní výrobní aplikace dvě nové řady. Hlavními přednostmi robotů IRB 5710 a IRB 5720 je vysoká rychlost, přesnost, flexibilita a robustní design včetně integrovaného vedení procesní kabeláže. Umožňují vysokou produktivitu a výkon a delší životnost pro aplikace v oblasti výroby elektromobilů, slévárenství, kovovýroby, gumárenského a plastikářského průmyslu.

Roboty IRB 5710 a IRB 5720 jsou k dispozici v osmi verzích s nosností od 70 do 180 kg a dosahem od 2,3 do 3 m. Obě tyto řady robotů jsou vhodné pro širokou škálu robotických aplikací včetně manipulace s materiálem, montáže a obsluhy strojů. Lze je také využít při specifických operacích ve výrobě elektromobilů, jako je např. odebírání a ukládání bateriových modulů, vysoce přesná montáž a manipulace s díly. Díky jejich přednostem je lze dále využít při lisování plastů, odlévání kovů a pro aplikace čištění a obsluhy vstřikolisů. „Tato nová řada reaguje na rozvoj globálního trhu s elektromobily a rostoucí poptávku po odolných robotech, k jejichž klíčovým vlastnostem patří vysoká rychlost, obratnost a přesnost pohybu po trajektorii, které jsou zapotřebí pro složité úkony spojené s montáží baterií do elektromobilů,” uvádí Joerg Reger, výkonný ředitel ABB Robotika v oblasti automobilového průmyslu.

Roboti IRB 5710 a IRB 5720

Přechod od vozidel se spalovacím motorem k elektromobilům zvyšuje poptávku po rychlých a adaptibilních výrobních linkách. Design elektromobilů je často velmi komplexní a jednotlivé komponenty, jako jsou například baterie nebo polovodičové moduly, mohou být velice těžké, nebo naopak křehké. Proto nabízíme řešení, která předcházejí chybám ve výrobě, jelikož nabízejí maximální přesnost a opakovatelnost,” dodává Joerg Reger. Všechny tyto roboty jsou vybaveny novým kontrolérem ABB V250XT, nejnovějším typem kontroléru z řady OmniCore. Díky technologiím řízení pohybu TrueMove a QuickMove disponují roboty IRB 5710 a IRB 5720 špičkovou rychlostí ve své třídě, čímž dochází k navýšení výrobní kapacity při zkrácení výrobních časů. Díky opakovatelnosti přesného najetí do bodu 0,04 až 0,05 mm, opakovatelnosti pohybu po trajektorii 0,1 až 0,14 mm a přesnosti pohybu po trajektorii 1 až 1,2 mm jsou přesnější než ostatní roboty v této třídě, a poskytují tak nejvyšší úroveň kvality výroby.


Pokročilou ochranu před poškozením a opotřebením kabelů zajišťuje ABB LeanID Integrated DressPack, který umožňuje vedení procesních kabelů uvnitř horního ramene a podél zápěstí robotu, což přispívá k prevenci rizik, jako je rychlé opotřebení kabelů volně vedených po ramenech robotu nebo poškození způsobené teplem či kolizemi. Díky tomu se snižují náklady na údržbu, minimalizují se rizika provozních odstávek a prodlužuje se životnost robotů o několik let. Snadnější programování a simulaci na základě předvídatelných pohybů kabelů zajišťuje offline simulační a programovací software ABB RobotStudio.

Obě řady robotů mohou být instalovány několika způsoby – na podlahu, na šikmou rovinu, v invertované poloze a poloze semi-shelf pro maximální flexibilitu výroby. Průběžně jsou doplňovány prvky podpory pro další robotické aplikace, jako je svařování, řezání nebo lepení a tmelení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze