Aby těch zmatků nebylo málo: Chromecast built-in se mění na Google Cast

Aby těch zmatků nebylo málo: Chromecast built-in se mění na Google Cast
Fotografie: Google
  • Oblíbená funkce se vrací ke svému původnímu pojmenování
  • Funkce zůstává stejná

Funkci Chromecast nejspíše dobře znáte a možná ji i pravidelně používáte. Pokud máte v jedné síti chytrý televizor s Android TV a chytrý telefon s operačním systémem Android, pak u mnoha přehrávačů uvidíte typickou ikonku, s jejíž pomocí můžete snadno přesunout obsah z malého displeje na velkou obrazovku. Hodí se to například při prohlížení vlastních fotografií, nebo si můžete vybrat seriál v mobilu a pak ho sledovat v televizi. A pokud máte starší přístroj, pak do něj tuto funkci můžete dostat jednoduše pomocí dodávaného přístroje.

Nyní server 9to5google.com informuje o tom, že v rámci konference Google I/O oznámil přejmenování této funkce z „Chromecast built-in“ na „Google Cast“. Ironické je, že toto jméno měla funkce chvíli po svém představení v roce 2016. Co se týče funkcí, koncoví uživatelé by neměli očekávat žádné změny, ale na obalech produktů se ke zmatení všech objeví nové označení.

Otázkou totiž zůstává, jak tato skutečnost ovlivní značku budoucích donglů Chromecast od společnosti Google. Připomeňme, že v této souvislosti také probíhá změna z Android TV na Google TV, byť jde o totožné operační systémy jen s odlišným vzhledem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze