Adam Vojtěch přináší návod na tu pravou vánoční atmosféru

Adam Vojtěch přináší návod na tu pravou vánoční atmosféru
Fotografie: unsplash.com
  • Ministr zdravotnictví vydal 11 doporučení, jak se máme chovat během vánočních svátků
  • Podle něj jsou svátky z pohledu šíření koronaviru jedním z nejrizikovějších období roku

Vánoce se nezadržitelně blíží a i když musíme nyní dodržovat mnoho protiepidemických opatření, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vydal dalších 11 doporučení, jak se máme během vánočních svátků chovat. Díky těmto radám můžeme více zabránit šíření nemoci COVID-19.


„Šťastné a bezcovidové. Takové si přejeme Vánoce a také Silvestr. Co si budeme povídat, tyto svátky jsou z pohledu šíření koronaviru jedním z nejrizikovějších období roku. Mám pro vás 11 doporučení, jak tohle období ve zdraví zvládnout,“ uvedl ministr na Twitteru.

Podle Adama Vojtěcha je důležité, aby lidé zůstali doma, pokud se necítí dobře. Zároveň si preventivně rovnou zajít na PCR test. Také žádá občany, aby vyčkali s vánočními večírky. Při setkání větší skupiny lidí, existuje velké riziko nákazy. Také vyzývá očkované, aby pomohli přesvědčit své neočkované blízké ke změně názoru. Znovu připomíná dodržování dostatečně bezpečné vzdálenosti, a to i se členy rodiny, se kterými nesdílíme společnou domácnost. Pro taková setkání máme raději volit procházku venku než posezení doma. Na všechny rady se můžete podívat na přehledně zpracovaném seznamu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze