Albert zrychluje vývoj robotických technologií, budou doplňovat zboží i uklízet

1
Albert zrychluje vývoj robotických technologií, budou doplňovat zboží i uklízet
Fotografie: pixabay.com
  • Krize způsobená nemocí COVID-19 urychlila inovace mimo jiné i v robotických technologiích
  • Albert v Nizozemsku vyvíjí robotické rameno, které bude doplňovat zboží do regálů, skenovat chybějící položky a upravovat vystavení
  • Vyhlásil také soutěž na autonomního úklidového robota

Pandemie nemoci COVID-19 ukázala, že je potřeba pomoci pracovníkům při úklidu obchodů i zpracování objednávek. Nizozemský Albert proto akceleruje vývoj technologií umělé inteligence, jak se lze dočíst v tiskové zprávě. Intenzivně pracuje na projektu robotického ramene právě na zpracovávání objednávek. Nový robot bude jezdit po prodejně díky mobilní obdélníkové základně uzpůsobené pro snadnou orientaci.


Tým vývojářů dolaďuje robotické rameno, aby se bezpečně pohybovalo v přítomnosti lidí. Řeší také jeho schopnost identifikovat a držet různě produkty tak, aby je nezničilo. Obzvlášť náročné je ovoce, protože je křehké a nesouměrné. Vývojáři využívají techniku takzvaného strojového učení, která umožňuje počítačovému systému „učit se“ na základě pokusů a chyb. Tento způsob umožní zpracovat množství produktů a navigovat ho. Společnost věří, že bude v nadcházejících měsících testovat pokročilejší prototypy. Na svém výzkumu Albert spolupracuje s nizozemskými univerzitami.

Nizozemský Albert také vyhlásil soutěž na autonomního čistícího robota. Hygiena je prioritou společnosti a v nelehkých časech nemoci COVID-19 je obzvlášť důležitá. Standardní úklid prodejny zabere hodně času a jde o náročnou činnost, která je proto také finančně nákladná. Albert se rozhodl pro vývoj úklidového pomocníka a vybírá inovativní společnost, která ho bude schopná zkonstruovat.

Společnost odhaduje, že vývoj čistícího robota by mohl předběhnout robotické rameno, které je technicky vyspělejší, náročnější na technologie a bude vykonávat více úkolů.

Diskuze ke článku
Božetěch Kund
Božetěch Kund
Ať Albert raději zavede samonakupování,abych se nemusel s tupými nervozními ovcemi tlačit u kasy !!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze