Amazfit Helio Ring ukazuje, jak bude vypadat letošní záplava chytrých prstenů

Amazfit Helio Ring ukazuje, jak bude vypadat letošní záplava chytrých prstenů
Fotografie: Amazfit
  • Chytré prsteny začnou vyrábět i významnější značky
  • První z jich Amazfit
  • Podle prvního představení to vypadá, že vyřešil řadu problémů

Budou chytré prsteny „další velkou věcí“? Obecný zákon miniaturizace tomu napovídá, ale rovněž zbývá spousta problémů. I to je důvod, proč se této oblasti věnují zatím jen menší značky a startupy, zatímco ty velké stále ještě ladí detaily. Rok 2024 by ale mohl být v tomto ohledu rozhodující: dlouho očekávaný prsten by mohl představit Samsung.

Ale už nyní tady máme zástupce další známější značky, konkrétně Amazfit Helio Ring. Ten tak naznačuje, s jakou výbavou bychom se mohli setkat u ostatních chytrých prstenů, respektive jaké jsou současné technologické limity.

Amazfit Helio Ring

Prsten vyrobený ze slitiny titanu váží 3,8 gramu (pro srovnání je to méně než platební karta), a zaměřuje se tak na extrémní sportovce, pro které mohou být i chytré hodiny příliš velkou zátěží. Zvládne přitom zhruba totéž: monitorovat pohyb, puls, saturaci stres a spánek. Všechny naměřené hodnoty samozřejmě ihned posílá do aplikace, která je vyhodnotí, nebo přepošle další službě.

Asi největším problémem této drobné elektroniky je její výdrž. Tu bude Amazfit ladit až do posledního okamžiku, protože zatím poskytl pouze odhad, který zní zhruba 5 dní, což není nikterak špatná hodnota. Přesné číslo budeme znát až v březnu, kdy se tento chytrý prsten dostane do prodeje. Společně s tím bude také oznámena jeho cena.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze