Amazon zavadí ve svých obchodech biometrické platby. Postačí dlaň

Amazon zavadí ve svých obchodech biometrické platby. Postačí dlaň
Fotografie: Amazon
  • Skenování probíhá bezkontaktně
  • Místo placení tak jen „mávnete rukou“

Biometrické ověřování platebních transakcí je dnes docela obyčejná věc a kupříkladu potvrzování bankovních převodů pomocí čtečky otisků v mobilním telefonu už nikomu nepřijde zvláštní. Problém ale je, že stále potřebujete zařízení, které u sebe musíte mít.

Amazon se snaží trendy v oblasti nakupování posouvat stále kupředu a nyní ve svých fyzických prodejnách Amazon GO testuje systém, kde můžete za nákup zaplatit i v případě, že u sebe nemáte peníze, doklady ani mobilní telefon.

Jak informuje na oficiálním blogu, jeho nová technologie se jmenuje Amazon One. Při registraci v obchodě stačí jen propojit se svým účtem kromě platební karty i sken dlaně, který probíhá bezkontaktně. Celý proces by neměl zabrat více než pár minut.

Amazon One

U pokladny pak stačí pouze mávnout rukou a máte zaplaceno. Společně s dalšími novinkami, jako je například chytrý nákupní vozík, by to znamenalo maximální zjednodušení nákupu. Prozatím je tato technologie dostupná pouze ve dvou prodejnách v americkém Seattlu, ale Amazon se ji bude snažit rozšířit i na místa, kde je rychlé odbavení prioritou kvůli množství lidí, jako jsou například sportovní stadiony nebo hudební festivaly.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze