Amazon nabízí podnikům technologii ověřování pomocí skenování dlaně

Amazon nabízí podnikům technologii ověřování pomocí skenování dlaně
Fotografie: Amazon
  • Amazon používá bezkontaktní čtení dlaně k identifikaci zákazníků ve svých kamenných prodejnách
  • Nyní tento systém nabízí dalším obchodníkům nebo jako součást biometrického zabezpečení firmy

V oblasti maloobchodu a jiných drobných transakcí se neustále přemýšlí nad tím, jak zjednodušit systém placení. Současné bezkontaktní metody jsou sice pohodlné, ale stále vyžadují vlastnictví nebo nošení nějakého zařízení, i když je to jen čipová karta. Dalším krokem ale bude, že k identifikaci použijeme jen nějaký biometrický prvek a obchodník nám službu nebo nákup zapíše na účet nebo si strhne z uložené částky.

Přesně tak funguje technologie Amazon One a chtělo by se říci, že už to jednodušší být nemůže. Nemusíte se ničeho dotýkat, stačí doslova mávnou rukou nad senzorem, který se postará o sken vaší dlaně. Vzor na něm je stejně jedinečný jako otisk prstu, díky čemuž je možné během okamžiku zaúčtovat nákup konkrétní osobě. Tuto technologii Amazon testoval ve svých fyzických prodejnách v USA a po třech letech si je jí natolik jist, že ji chce nabídnout i jako službu jiným obchodníkům.

Služba je jmenuje Amazon One Enterprise a podle tiskové zprávy využívá k biometrickému porovnávání snímky dlaně a žil a dosahuje bezvadné přesnosti. Využívá pokročilou optickou technologii, inteligentní generativní umělou inteligenci a strojové učení.

Amazon One

Podle zveřejněné tiskové zprávy to vypadá, že krom obchodníků směřuje Amazon svou nabídku také na korporátní bezpečnost. Nabízí například možnost doplnit nebo nahradit zámky na PIN nebo kartu právě tímto biometrickým snímačem a ještě více tak zvýšit bezpečnost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze