Anglie ruší protiepidemická opatření

Anglie ruší protiepidemická opatření
Fotografie: unsplash.com
  • Skončí povinnost nošení roušek na veřejnosti, ve školách a předkládání covid pasů
  • Nadále platí izolace po pozitivním testu na koronavirus

I přes velký nárůst nových případů koronaviru po celém světě Anglie od příštího čtvrtka ruší některá protiepidemická opatření. Premiér Boris Johnson oznámil, že skončí povinnost nošení roušek na veřejnosti, ve školách a předkládání covid pasů. Vláda také zrušila doporučení pracovat z domu. Premiér věří, že omikron již dosáhl svého vrcholu a nové případy nebudou narůstat v tak velké míře jako doposud.


Ministr zdravotnictví Sajid Javid řekl, že by zrušení opatření nemělo být považováno za ukončení pandemie. Virus a jeho nově příchozí varianty nelze jen tak vymýtit. Podle něj by se všichni měli naučit s koronavirem žít stejným způsobem, jakým žijeme se chřipkou. Vyzval občany, aby se i nadále chovali ohleduplně a bezpečně.

Podle bbc.com v Anglii i nadále platí izolace po pozitivním testu na koronavirus. Tato povinnost ale také za nedlouho skončí, konkrétně 24. března 2022. Premiér už o prodloužení izolace neuvažuje. Dokonce by chtěl izolaci po pozitivním testu ukončit ještě dříve. To ale záleží na vývoji epidemie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze