Aplikace Noyce Joyce umožní ovládat a nastavovat digitronové hodiny Nixie mobilem

Aplikace Noyce Joyce umožní ovládat a nastavovat digitronové hodiny Nixie mobilem
Fotografie: Noyce Joyce
  • Aplikace je určena majitelům Nixie Clock, designových hodin využívajících originální historické digitrony, jejichž produkce skončila před více jak 40 lety
  • Nová mobilní aplikace propojuje moderní a historické technologie a přináší uživatelům možnost individuálně si přizpůsobit nastavení hodin, jednoduše nastavovat čas a využívat další funkcionality

Aplikace umožní jedním klikem synchronizovat čas hodin s časem i datem telefonu, přepínat mezi formáty času či starších produktů aktualizovat firmware, který je nutný ke správné komunikaci hodin s aplikací. Ta také nabízí možnost nastavení nočního módu, který vypne zobrazování ve vybrané době. Absolutní novinkou, která je devízou nového firmwaru, je možnost aktivovat tzv. „přesýpání číslic“. Každý digitron následně protočí čísla od nuly do devítky, což je nejen efektní podívanou, ale zároveň to prodlužuje jejich životnost. Přesýpání je nastavitelné v různých intervalech od jedné minuty až po jednou denně.

Nixie Clock

Společnost 3Dsimo připravuje rozšíření aplikace i pro své další produkty a platformy: „Během několika týdnů plánujeme aktualizaci, díky které bude možné aplikaci propojit s naším dalším produktem, kterým je budík. Kromě stejných možností, jako mají hodiny, přibude k funkcionalitám samozřejmě nastavení času i dnů, kdy má budík zvolit, nastavení intenzity světla samotných digitronů a další funkce. Do budoucna bude aplikace kompatibilní i s dalšími produktovými novinkami,“ říká David Paškevič, CEO 3Dsimo.

Pozadu nezůstane ani nejnovější produkt v podobě Time Zone Clock, které tvoří 3 separátně fungující hodiny s celkově 18 originálními digitrony, uložené v designovém kovovém obale. Vyjma aktuálních funkcí do budoucna mobilní aplikace nabídne i další možnosti, jako je statické zobrazení data, času nebo určitých hodnot - třeba počet followerů na sociálních platformách nebo odpočet času. Na veškerých Nixie clock od Noyce Joyce tak bude možné odpočítat začátek nového roku nebo třeba připomenout odpočet startu vesmírné lodi Apollo, ke kterému byly digitrony použity.

Noyce Joyce je značka funkčních a designových stavebnice od českého startupu 3Dsimo, který se do povědomí zapsal jako jedna z prvních firem vyrábějících 3D pera a patentované multitooly. Své produkty vyrábí v pražské Libni, odkud je prodává zákazníkům do celého světa. Mezi největší hity značky Noyce Joyce patří hodiny a budík, které kombinují moderní a retro technologii v podobě propojení mobilní aplikace s technologií digitronů. Ty se už více jak 40 let nevyrábějí a firma je získává z vyřazených starých přístrojů nebo nikdy nevyužitých skladových zásob ze zemí z celého světa.

Aplikace je dostupná zdarma pro Android v obchodě Google Play a pro IOS bude dostupná koncem dubna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze