Apple TV+ láká na další řadu For All Mankind fiktivními zpravodajskými klipy

Apple TV+ láká na další řadu For All Mankind  fiktivními zpravodajskými klipy
Fotografie: Apple TV+
  • Premiéra prvního dílu 4. řady se blíží
  • Už nyní můžete vidět fiktivní zpravodajské klipy
  • Ty se týkají událostí, které se odehrály mezi 3. a 4. řadou

Americký seriál For All Mankind z produkce Apple TV+ nevypráví jen fiktivní příběhy, ale rovnou staví celý alternativní vesmír se svou realitou. Ta se od té naší oddělí v roce 1969, kdy se rovněž odehraje přistání na Měsíci, ale s tím rozdílem, že vesmírný závod vyhraje Sovětský svaz. To podnítí Američany v ještě větším úsilí. Následující epizody tak mohou ukazovat události, o kterých zatím jenom sníme nebo se jich bojíme: stavbu měsíční základny, ozbrojené spory o naleziště vzácných prvků, nebo dokonce cestu na Mars. Napínavý závod s nečekanými účastníky a zvraty ukazovala zatím poslední třetí série.

Trailer na čtvrtou řadu ukazuje, že jsme zase udělali skok v čase, kdy už probíhá kolonizace Marsu. Události v alternativní realitě v mezičase byly obvykle vysvětleny krátkým sestřihem na začátku dílu, ale tentokrát jim Apple TV+ věnoval větší prostor. Čtvrthodinové fiktivní zpravodajské klipy ukazují události, které se v alternativní universu odehrály mezi třetí a čtvrtou řadou, tedy v druhé půlce devadesátých let dvacátého století. Jde například o volby, mezinárodní politiku, vědecké objevy a také nečekané útoky.

For All Mankind

Fandové seriálu si tak mohou ukrátit několik posledních dní, které je dělí od premiéry prvního dílu. Ta se odehraje desátého listopadu a další díly budou následovat s týdenním odstupem. Vedle toho je to ale zajímavá autorská volba, jak přistoupit k budování uvěřitelného fikčního světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze