Brýle Ray-Ban Meta vám pomocí umělé inteligence řeknou, na co se právě díváte

Brýle Ray-Ban Meta vám pomocí umělé inteligence řeknou, na co se právě díváte
Fotografie: Ray-Ban
  • Vypadají jako běžné sluneční brýle
  • Zvládnou však přehrávat hudbu, videohovory a streamování
  • Jsou poháněny modelem umělé inteligence

Po „chytré brože“ Humane AI Pin se pozornost obrací zase k konvenčnějším nástrojům, které by jednoho dne mohly nahradit mobilní telefony. Brýle se v této oblasti zdají být jasnou volbou, z mnoha různých důvodů však žádný z nich neuspěl v masovém měřítku a současné situace připomíná přešlapování na místě, kdy se čeká na modernější technologie, zejména v oblasti napájení.

Ray-Ban Meta

Meta a známý výrobce RayBan se rozhodli spojit své síly a jejich chytré brýle Ray-Ban Meta vypadají v propagačních materiálech zajímavě a přinášejí funkce, které jako by vypadly přímo ze sci-fi filmu. Máte na sobě stylové brýle, které vám umožňují videohovory s přáteli, poslech oblíbených playlistů Apple Music a dokonce i komunikaci s multimodálním asistentem s umělou inteligencí.


Mark Zuckerberg na Instagramu upozornil na tyto futuristické specifikace. Pochlubil se novým elegantním rámečkem a možností uskutečňovat videohovory a připojit se k Apple Music. Ale to není vše, samozřejmě nesmí chybět AI. Brýle jsou vybaveny asistentem s umělou inteligencí, který je připraven sloužit všem v USA a Kanadě. Ať už chcete identifikovat záhadnou rostlinu, nebo potřebujete napsat výstižný popisek na Instagram, s tím vším umí asistent v brýlích pomoci.

Funkce videohovorů funguje prostřednictvím aplikací WhatsApp a Messenger. U hudby jste zase omezeni na Apple Music. Další možností je pomocí Instagramu nebo Facebooku vysílat živý stream.

Ray-Ban Meta

Brýle jsou v prodeji od dnešního dne, ale pouze v USA a Kanadě, další země by měly přibývat. Při výběru na vás čeká řada stylů, velikostí a možností přizpůsobení. Základní model přijde na 299 dolarů, což je po hypotetickém přepočtu a přidání české daně asi 8,5 tisíce korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze