ChatGPT dostane funkci, díky které si zapamatuje vás i vaše priority

ChatGPT dostane funkci, díky které si zapamatuje vás i vaše priority
Fotografie: Emiliano Vittoriosi, unsplash.com
  • Až doposud bylo chatbotům nutné některé věci stále připomínat dokola
  • Nově jim můžete důležité údaje rovnou sdělit, nebo se je pokusí zapamatovat sami

Rozhovor s chatbotem s umělou inteligencí může po chvíli připomínat scény z filmu Memento. Bez ohledu na to, jaký model se používá, chatbot po nějaké době, klidně po několika replikách, „zapomene“, o čem byla řeč. Některé věci mu tak musíte vysvětlovat stále znova, což samozřejmě kazí uživatelský zážitek.

OpenAI proto přichází s „pamětí“ pro ChatGPT, která botovi umožní zapamatovat si informace o vás a vašich konverzacích v průběhu času. Paměť funguje jedním ze dvou způsobů. Můžete ChatGPT říct, aby si o vás zapamatoval něco konkrétního: jaký používáte programovací jazyk, jak se jmenuje váš šéf nebo manželka, nebo že jste na něco alergičtí. Nebo se ChatGPT může jednoduše pokusit tyto detaily v průběhu času zaznamenat a ukládat si o vás informace, jak se ptáte a dostáváte odpovědi. V obou případech je cílem, aby ChatGPT působil o něco osobněji a o něco chytřeji, aniž by bylo nutné pokaždé výslovně opakovat totožné informace.

Ve výchozím nastavení bude paměť zapnutá a podle společnosti OpenAI se bude paměť používat k trénování jejích modelů i nadále. Prozatím je paměť pouze v testovacím provozu, přístupná malé části uživatelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze