Chcete vlastnit hlavu droida C-3PO ze Star Wars? Brzy bude v aukci

Chcete vlastnit hlavu droida C-3PO ze Star Wars? Brzy bude v aukci
Fotografie: unsplash.com
  • Aukční síň předpokládá, že se hlava vydraží za více jak 27 milionů korun
  • Dražit se bude více než 1 800 kusů sbírky filmových a televizních memorabilií
  • Dražba bude probíhat v Londýně od 9. do 12. listopadu

Očekává se, že hlava C-3PO, kterou nosil Anthony Daniels v prvním filmu Hvězdných válek, bude příští měsíc vydražena až za 1 milion liber (28,27 milionů korun). Zlatá hlava je součástí více než 1 800 kusů sbírky filmových a televizních memorabilií, která se bude dražit v Londýně od 9. do 12. listopadu. Aukce, kterou pořádá společnost Propstore, zahrnuje také předměty z filmových sérií jako Indiana Jones, James Bond nebo Noční můra v Elm Street a její celková hodnota se odhaduje na více než 12 milionů liber (zhruba 400 milionů korun).


Zlatá hlava, která je z Danielsovy osobní sbírky a která se objevila v klasickém filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje z roku 1977, je jednou z nejcennějších položek v aukci, jejíž cena se odhaduje na 500 tisíc až 1 milion liber. „Jsem nadšený, že Propstore souhlasil s kurátorstvím mé sbírky, a věřím, že se kousky dostanou do správných rukou. Doufám, že to potěší fanoušky a sběratele Star Wars po celém světě, že budou mít možnost vlastnit kousek skutečné postavy,“ řekl Anthony Daniels pro independent.co.uk.

Ve sbírce je také hrdinská rukavice Freddyho Kruegera, kterou nosil Robert Englund během filmové série Noční můra v Elm Street a jejíž cena se odhaduje na 200 až 400 tisíc liber (5 až 11 milionů korun). V nabídce je také řada předmětů ze série Indiana Jones, včetně košile, kterou nosil herec Harrison Ford a jejíž cena se odhaduje na 150 až 300 tisíc liber (4 až 8,5 milionů korun), zatímco bič tohoto dobrodruha by měl vynést 100 až 200 tisíc liber (2,8 až 5 milionů korun). Kostým Leonarda DiCapria v roli Jacka Dawsona ve filmu Titanik z roku 1997 je také mezi položkami s odhadovanou cenou 100 tisíc 200 tisíc liber (2,8 až 5 milionů korun). Štít, který používal Chris Evans v roli Kapitána Ameriky ve filmu Kapitán Amerika: První Avenger by se mohl prodat za 50 až 100 tisíc liber (1,4 až 2,8 milionů korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze