Hlava C-3PO, nebo oblek Jamese Bonda? Aukce filmových předmětů bude online

Hlava C-3PO, nebo oblek Jamese Bonda? Aukce filmových předmětů bude online
Fotografie: Propstore
  • Aukce proběhne od 12. do 14. března v Los Angeles
  • Největší vydražená částka se očekává za svítící hlavu C-3PO
  • V nabídce bude také bunda z filmu Indiana Jones, nebo hůlka Harryho Pottera

Máte rádi filmové klasiky jako jsou Star Wars, Indiana Jones, James Bond, Pomáda, Návrat do budoucnosti a další? Pak vás nejspíše zaujme připravovaná aukce filmových předmětů a oděvů, která proběhne v Los Angeles od 12. do 14. března. A pokud byste měli zájem, můžete se aukce přímo zúčastnit, přihazovat totiž bude možné i online.

Společnost Propstore nabídne více jak 1 700 položek, které se kdy objevily ve filmech. Půjde o oblečení, které měly na sobě filmové hvězdy, nejrůznější masky, ale i předměty, které hrály ve filmu zásadní roli. Podle snaptaste.com se počítá s tím, že nejdražší vydraženou položkou bude svítící hlava C-3PO z filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů. Ta patří Anthonymu Danielsovi, který postavu ztvárnil. Očekávaný prodej je mezi 500 000 až 1 milionem dolarů (až 23,5 milionu korun).

V nabídce bude také kožená bunda z filmu Indiana Jones a chrám zkázy z roku 1984. Odhaduje se, že vynese až 400 000 dolarů. Stejně jako motocykl „Captain America“ z filmu Bezstarostná jízda (Easy Rider). Mezi další zajímavé kousky patří i kytara z Návratu do budoucnosti, sekera z trilogie Pána prstenů, velitelské křeslo ze seriálu Star Trek: Nová generace, oblek Jamese Bonda z roku 1967, ve kterém hrál Sean Connery, a také kouzelná hůlka Harryho Pottera z dílu Vězeň z Azkabanu.


V řádech nižších desítek tisíc dolarů by se pak mohly vydražit šaty Sandy z Pomády, vězeňská košile Andyho Dufresnea z filmu Vykoupení z věznice Shawshank, nebo scénář k filmu Andrew – člen naší rodiny, podepsaný Robinem Williamsem, který si v něm zahrál hlavní roli.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze