Chytrý zámek od Netatma se chystá do prodeje

aktualizováno o video z místa
Chytrý zámek od Netatma se chystá do prodeje
Fotografie: fZone.cz
  • Zámek je těsně před zahájení prodeje, už probíhá širší test
  • Mobil v něm nahradí klíč, můžete tak snadno přidávat uživatele nebo jim dávat časově omezené pozvánky
  • Veškerá data jsou ukládána lokálně, samozřejmostí je vysoká míra bezpečnosti

Společnost Netatmo předvedla na veletrhu IFA v Berlíně svůj chytrý zámek na dveře, který lze kromě speciálních chytrých klíčů otevřít i smartphonem. Přestože je produkt údajně v závěrečné fázi vývoje, výrobce zatím neprozradil přesné datum uvedení na trh. Letos v létě byl spuštěn beta program, v němž si uživatelé Netatmo již mohli zámek vyzkoušet.

Bude chytrý zámek od Netatmo tím nejbezpečnějším?

Zámek je kompatibilní se všemi dveřmi s evropskou cylindrickou vložkou za předpokladu, že není překročena maximální tloušťka 10 cm. Původní cylindrická vložka a nová přináší nejrůznější funkce navíc. Pomocí bezplatné aplikace mohou uživatelé klíče (de)aktivovat podle potřeby, navíc smartphone slouží také jako náhradní klíč. Kdokoli, kdo má návštěvu a není doma, může prostřednictvím aplikace poslat pozvánku k otevření/zavření dveří.

V oblasti mechanického zabezpečení má zámek různé certifikace, včetně A2P, SKG, BZ+ a EN15684. Kromě toho se k bezdrátovému otevírání dveří a provádění dalších operací používá Bluetooth, není zde žádné připojení k internetu. Veškerá data jsou proto ukládána lokálně, nikoli v cloudu. Společnost Netatmo navíc zdůrazňuje, že neexistují žádné skryté náklady, jako je předplatné nebo připojení ke cloudu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze