Zámek od Netatma zjednoduší život nejen při návratu domů

Zámek od Netatma zjednoduší život nejen při návratu domů
  • Na veletrhu CES 2020 v Las Vegas jsme se seznámili se zámkem od Netatma
  • Funguje jak na speciální klíče a můžete jej ovládat i skrze aplikaci
  • Dostupnost ani cenu prozatím neznáme

O chytrém zámku od Netatma jste si na fZone.cz již mohli přečíst, nyní se s ním můžete seznámit i na videu, a to přímo z veletrhu CES v Las Vegas, kterého se naše redakce účastní.

Téměř všechny chytré zámky, které jsou aktuálně na tuzemském trhu k dostání, na to jdou tak trochu jinak. Někdy je nutné vyměnit vložku, jindy zase stačí klíč v zámku, který ovládá „robotická ruka“. Řešení Netatma je rovněž poměrně originální, i když výměně vložky se bohužel nevyhnete. Po nainstalování zámku lze odemknout jak skrze aplikaci od Netatma, tak také přes „univerzální klíč“ s NFC čipem. Klíči lze následně přidávat různá oprávnění, odemknout tak může pouze jedny dveře, nebo naopak všechny dveře v domácnosti.

Netatmo zámek

Pokud svůj byt například pronajímáte skrze různé ubytovací služby, oceníte, že přístup lze přidělit i na dálku. Návštěvě tak prostřednictvím aplikace stačí přidělit speciální kód a ta zámek otevře pomocí telefonu s Bluetooth. Oprávnění může být i časově omezené, po odjezdu návštěvy můžete oprávnění odebrat a mít jistotu, že se nezvaní návštěvníci do bytu nedostanou.

Zámek od Netatma je poměrně výjimečný tím, že komunikuje s technologií Apple HomeKit, díky tomu lze vytvářet i různé automatizace. Například po odemčení se mohou rozsvítit světla na chodbě a v obývacím pokoji, záleží jaké příslušenství s podporou Apple HomeKit doma máte.

Důležitou roli bude hrát především cena. Zámek od Netatma není tím nejchytřejším řešením, které lze na trhu sehnat, přesto boduje líbivým designem i vzdálenou správou z aplikace. Výhodou je také výdrž baterií zhruba 2 roky. Pokud by se zámek přeci jen po dobu vaší nepřítomnosti vybil, půjde jej do výměny baterií oživit speciálním kabelem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze