Samsung představuje svoji vizi chytřejšího a udržitelnějšího života

Samsung představuje svoji vizi chytřejšího a udržitelnějšího života
Fotografie: Samsung
  • Pomocí platformy SmartThings Energy můžete vzájemně propojené spotřebiče využívat ekologičtěji a ušetřit
  • Mnohdy pro to stačí změnit jen pár detailů, třeba způsob, jakým se dostává prášek k prádlu
  • Pomoci může i netradiční napájení drobné elektroniky
  • Prim začnou hrát recyklované materiály

Veletrh IFA obvykle patří konkrétní elektronice a technologickým řešením. Samsung zde však představil, jak jeho propojený ekosystém pomůže k lepšímu a udržitelnějšími životu. Hlavní roli v tom hraje platforma SmartThings, která odemyká nové možnosti konektivity, přizpůsobitelnosti a udržitelnosti napříč kategoriemi produktů Samsung.

Samsung integroval SmartThings napříč kategoriemi svých produktů, čímž vytvořil komplexní ekosystém s bezkonkurenčními možnostmi propojení a používání mnoha zařízení. Lidé tak můžou jednoduše ovládat a přetvářet prostředí domácnosti podle svých přání a potřeb. SmartThings umožňuje lidem maximálně využívat zařízení Samsung a podporuje i produkty třetích stran, které už třeba mají. Díky snadnému propojení zařízení si můžou uživatelé přizpůsobit jejich fungování svému životnímu stylu a hledat nové způsoby jejich využití.

Pro úsporu energie

Lidé mají možnost dělat ekologicky uvědomělá rozhodnutí díky funkci SmartThings Energy, která sleduje vzorce používání spotřebičů a poskytuje údaje v reálném čase, což usnadňuje pochopení, jak líp hospodařit s energií.

SmartThings Energy
Aplikace vám ukáže, kolik jste svými rozhodnutími ušetřili peněz.

Do roku 2023 bude 100 % hlavních domácích spotřebičů Samsung vybaveno Wi-Fi a bude standardně nabízet službu SmartThings Energy, která zákazníkům umožní průběžně a snadno omezovat spotřebu energie. Spotřebiče Samsung navíc překonají současnou nejvyšší energetickou třídu a přinesou dalších 10 % úspory energie.

Na detailech záleží

Někdy není potřeba velkých a technologických řešení, ale stačí drobná změna. Například pračky Samsungu s funkcí AI Ecobubble, která mění prací prostředek na bublinky, které se rychle vstřebávají do prádla. To zajišťuje stejnou úroveň čistoty prádla při snížení spotřeby energie až o 70 %. Uživatelé můžou také snížit plýtvání energií pomocí inteligentního pracího cyklu AI Wash Cycle, který zjišťuje optimální množství vody a pracího prostředku, a pak upravuje dobu namáčení, praní, máchání a odstřeďování.

Anebo třeba taková drobnost, jako je napájení dálkového ovladače. Ročně kvůli tomu skončí na skládkách mnoho jednorázových baterií. To se Samsung snaží napravit svými modely, které si energii berou ze slunce nebo dokonce z Wi-Fi sítě. Podle odhadů společnosti by to mohlo během 7 let zabránit tomu, aby lidé na skládky vyhazovali víc než 200 milionů baterií. Samsung letos zpřístupňuje licenci na tuto technologii také ostatním výrobcům, aby i oni mohli nabízet podobné udržitelnější produkty.

Extrémní recyklace a úspory

Recyklace plastů není nijak nová myšlenka, ale mnohé společnosti včetně Samsungu jdou ještě dál. Recyklují plasty nasbírané u moře. Recykluje vyřazené rybářské sítě a vytváří z nich nový materiál pro použití v mobilních produktech, včetně Galaxy Z Flip4, Fold4 a Buds2 Pro. Do konce roku 2022 by tak Samsung mohl ochránit světové oceány víc než před 50 tunami plastů.

Samsung rovněž prostřednictvím různých partnerství usiluje v celé Evropě o vytvoření ekologicky soběstačných domácností Net Zero Home. Se společností Q CELLS zkoumá způsoby využívání solární energie. Se společností SMA, přední značkou rezidenčních střídačů v EU, připojí víc solárních panelů k systému SmartThings Energy. Spolupracuje také se světovými výrobci produktů pro automatizaci budov i domácností a nabíječek pro elektromobily, jako je společnost ABB.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze