Coop otevře první „supermarket budoucnosti“

Coop otevře první „supermarket budoucnosti“
Fotografie: skupina.coop
  • Supermarket bude otevřen 24 hodin, 7 dní v týdnu
  • Vstup bude podmíněn ověřením přes kreditní kartu

V jihočeských Strakonicích otevře skupina Coop první tzv. „supermarket budoucnosti“. Slovo samoobsluha tak v tomto případě nabere nový význam, jelikož v obchodě bude vše dělat zákazník opravdu sám. Tedy trochu jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Obchod by měl fungovat i bez stálé přítomnosti personálu, a to 24 hodin, 7 dní v týdnu.

Tento koncept bude cílit na menší a střední města, aby i lidé, kteří se vracejí později z práce, mohli kdykoliv nakoupit. Ke vstupu bude potřeba ověření přes bankovní identitu, což již nyní funguje například u vchodu k bankomatu, kde se musí nejdříve načíst karta. Po nákupu a zaplacení kartou se zákazníkovi otevře automatizovaná brána. V první polovině tohoto roku by chtěl Coop otevřít další dva až tři obchody. „Jakýkoliv další vývoj závisí na úspěchu prvního obchodu,“ uvedl marketingový ředitel Lukáš Němčík.

Rozvržení regálů bude přizpůsobeno i aplikaci, která bude k prodejně vázána. Nakupující tak mohou filtrovat a vyhledávat potraviny, akční zboží či speciální denní nabídky. Dále pak aplikace nabídne i návrhy na vaření a podrobné informace o produktech, uvedl Praguemorning.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze