Další bizarní předpověď ze Simpsonových došla naplnění

Další bizarní předpověď ze Simpsonových došla naplnění
Fotografie: buba447 (Reddit)
  • Seriál je znám tím, že v mnoha scénách naprosto přesně předpověděl budoucnost
  • Ještě letos se naplní vize o jedné neobvyklé hudební spolupráci

Animovaný seriál Simpsonovi letos vysílá už 35. řadu a za ta léta se v něm odehrálo nespočet bizarních situací, což je ostatně podstatou humoru tohoto seriálu. Ještě zajímavější ale je, když se některá z těchto událostí odehraje v reálném světě. Asi nejznámější je v tomto ohledu Donald Trump a jeho politická kariéra. Díl z roku 2000 předpovídá, že se stane dalším prezidentem někdy do roku 2030, přičemž ve skutečnosti byl zvolen už v roce 2016 a není vyloučen ani jeho nadcházející úspěch.

Podobných detailů vztahujících se k politice, technice i obecným společenským problémů je celá řada, že někteří doslova spekulují, že Matt Groening, jeden z hlavních tvůrců Simpsonových, přicestoval v čase v budoucnosti. Naznačit se to mimo jiné snaží i svým dalším seriálem, který je na vykreslování budoucnosti postaven od základů – Futurama.

Nejnovějším „důkazem“ je i naplnění další vize, která je skoro tři dekády stará. V roce 1996 měl premiéru 24. díl 7. řady s názvem Homerpalooza. Homer v něm cestuje s hudebním festivalem. V jedné scéně dorazí do zákulisí festivalu organizátor v doprovodu muzikantů ve smokingu a ptá se: „Haló, kapely, kdo hraje s Londýnským symfonickým orchestrem? No tak, lidi, někdo si objednal Londýnský symfonický orchestr... možná když byl sjetý. Cypress Hill, dívám se vašim směrem.“ Tato tehdy naprosto nemyslitelná kombinace zkouší pár taktů z Insane in the Brain, kterou ale jejich okolí přijme s nadšením.

Nyní bude něco podobného možné zažít i v realitě. Podle bbc.com Cypress Hill oznámili, že vystoupí s Londýnským symfonickým orchestrem v Royal Albert Hall 10. července tohoto roku. V tomto případě se nejedná ale ani tak o předpověď, jako o inspiraci. Členové kapely přiznávají, že se k této spolupráci rozhodli poté, co je k tomu už roky vyzývají jejich fanoušci prostřednictvím sociálních sítí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze