Dyson investuje 80 miliard korun do nových technologií

Dyson investuje 80 miliard korun do nových technologií
Fotografie: Dyson
  • Společnost Dyson plánuje zdvojnásobit své portfolio
  • Nový plán investic na příštích pět let počítá s 80 miliardami korun
  • Budou rozšířeny provozy v Singapuru, Velké Británii a Asii

Dyson plánuje do roku 2025 zdvojnásobit své portfolio a vstoupit do zcela nových oblastí. Poprvé se tak dostane mimo sféru výrobků pro domácnost. V rámci podpory realizace těchto plánů Dyson oznámil nový plán investic do technologií a produktů na příštích pět let v hodnotě 80 miliard korun (2,75 miliardy liber). Tyto investice budou směřovat především do Singapuru, Velké Británie a na Filipíny.

Zároveň společnost rozšíří počty techniků a vědců v oblastech, jako je vývoj softwaru, strojové učení a robotika. Klíčovou oblastí zájmu je obchodní využití vlastní patentované technologie baterií společnosti Dyson, která je souběžně vyvíjena v USA, Japonsku, Singapuru a ve Velké Británii. Slibuje bezpečnější, čistší, trvanlivější a efektivnější ukládání energie než současné baterie.

„Pokračujeme v rozšiřování našich provozů v Singapuru, Velké Británii a jihovýchodní Asii, což je zásadní krok našeho budoucího rozvoje. Nyní je čas investovat do nových technologií, jako je skladování energie, robotika a software, které zvýší výkon a udržitelnost našich výrobků tak, aby ještě lépe sloužily zákazníkům společnosti Dyson. V následujících pěti letech rozšíříme naše stávající produktové kategorie a vstoupíme i do oblastí, které budou pro Dyson zcela nové. Tím začne nová kapitola rozvoje společnosti,“ říká generální ředitel společnosti Dyson Roland Krueger.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze