Miele ukazuje, jak má vypadat vaření v 21. století s pomocí umělé inteligence

1
Miele ukazuje, jak má vypadat vaření v 21. století s pomocí umělé inteligence
Fotografie: Miele
  • Miele představuje tři funkce pro kuchyň nové generace – Smart Food ID, Smart Browning Control a CookAssist
  • Dostupné budou prostřednictvím aktualizací nové aplikace Miele Smart Home

Žijeme v digitální době a okolnosti nás nutí trávit stále více času doma. Skrze chytrý telefon, tablet nebo televizi můžeme ovládat osvětlení, topení, nakrmit domácího mazlíčka nebo pustit domů návštěvu, a to vše prakticky na jedno kliknutí. Znáte ale poslední digitální trendy, díky kterým připravíte skvělý oběd či večeři také s minimální námahou? Lídr na trhu prémiových domácích spotřebičů, německá značka Miele, představuje tři výjimečné funkce pro kuchyň nové generace – Smart Food ID, Smart Browning Control a CookAssist. Tyto nové funkce budou dostupné prostřednictvím aktualizací nové aplikace Miele Smart Home.

Funkce Smart Food ID sama rozpozná, jaké jídlo právě připravujete

V roce 2019 značka Miele představila speciální kameru, která je umístěná přímo ve vaší troubě Miele. Pohodlně jste tak mohli vařit i mimo kuchyni jen s mobilním telefonem. Pokud jste zrovna nebyli doma, mohli jste s aplikací Miele@mobile sledovat stav přístroje, ukončit právě probíhající program i spustit jiný přednastavený program. „Funkce Smart Food ID posouvá vaření na další úroveň, protože kamera v troubě sama identifikuje, jaké jídlo jste do ní právě vložili. Na displeji jenom potvrdíte, zda se jedná o kuře, brambory, zeleninu či jiný pokrm z více než 20 přednastavených pokrmů, a trouba sama spustí příslušný program,“ říká Petr Chlada, obchodní ředitel společnosti Miele Česká republika.

Miele

Smart Browning Control pro nejoblíbenější jídlo na světě

S další inovací trouby Miele si doma připravíte skvělou pizzu. „Funkce Smart Browning Control funguje odlišně oproti Smart Food ID. V tomto případě na displeji přístroje vybereme, zda chceme připravit pizzu z mraženého polotovaru, nebo čerstvou, a poté spustíme program. Kamera v troubě kontroluje hnědnutí těsta a oznámí nám, kdy je pizza hotová,“ upřesňuje Petr Chlada z Miele. Součástí systému je i funkce TasteControl, která zabraňuje vysušení či přepečení pokrmu. Díky této funkci se dvířka trouby na konci programu pootevřou, spotřebič se ochladí na předvolenou teplotu, a jídlo uvnitř tak zůstává teplé.

Miele - trouba

Funkce Smart Food ID a Smart Browning Control Miele aktuálně testuje v Dánsku. Obě funkce budou následně dostupné prostřednictvím aktualizace aplikace Miele Smart Home, ve které už nyní najdete nejrůznější obsah na téma inteligentní domácnosti a řadu tipů pro ulehčení každodenních činností spojených s domácností.

Rare, medium nebo well done – snadno s funkcí CookAssist

Pokud nemáte přípravu například takových steaků ještě v úplně v oku, určitě oceníte novou funkci CookAssist, díky které připravíte rare, medium nebo well done steak snadno a rychle na indukční varné desce Miele se systémem TempControl. „CookAssist provede uživatele celým procesem přípravy krok za krokem – počínaje zahřátím pánve na konkrétní teplotu, upozorněním na vložení masa na pánev a postupným obracením masa až ke konečnému výsledku – třeba vynikajícího steaku,“ upřesňuje Petr Chlada z Miele. Nutno podotknout, že CookAssist zvládá i další pokrmy, které pro svoji přípravu vyžadují smažení na pánvi. V základní nabídce je 15 pokrmů, jako je například kuřecí kari, rösti nebo palačinky a další Miele postupně doplňuje.

Miele trouba

Aplikace Miele Smart Home přináší inteligentní podporu a užitečný obsah

Nová aplikace pro chytré telefony a tablety Miele Smart Home nestaví na původní aplikaci Miele@mobile. Naopak přináší ještě více chytrých funkcí a vylepšené ovládání. Na řídicím panelu vidíte na jednom místě všechny spotřebiče Miele ve vaší domácí síti a jejich aktuální stav. Pro aplikaci jsou pravidelně dostupné aktualizace a nové funkce, jako je třeba BaristaAssistant, se kterou si postupně nastavíte třeba svůj vlastní osobní profil pro espresso.

Miele - trouba

Aplikace Miele Smart Home postupně nahrazuje původní aplikaci Miele@mobile. Nové funkce jako Smart Food ID nebo Smart Browning Control si ale užijete i na starších 60cm troubách Miele generace 7000, vybavených integrovanou kamerou, zakoupených v minulém roce. Zde je pak nutné provést potřebné aktualizace k získání rozšířených funkcí.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Tak snad tam nezapomněli dát nějaký stěrač na tu kameru když vidím jak jsou všechny stěny každé trouby rychle zamaštěné výpary z pečení... Inu vymysleli další starost navíc o kterou bude třeba pečovat místo zjednodušení 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze