Elon Musk nabídl peníze mladíkovi. Důvod vás určitě překvapí

Elon Musk nabídl peníze mladíkovi. Důvod vás určitě překvapí
Fotografie: Marcus Zymmer, unsplash.com
  • 19letý Jack Sweeney naprogramoval nástroj na sledování Muskova tryskáče
  • Získané informace zveřejňoval na sociálních sítích
  • Musk to považuje za bezpečnostní riziko a chtěl zaplatit za zrušení účtu

Elon Musk je známý nejen pro své podnikatelské úspěchy a skandály, ale i jako filantrop. Proto jeho nabídka pěti tisíc dolarů 19letému Jacku Sweeneyovi, se kterým se seznámil přes Twitter, nevypadá na první pohled moc zajímavě. Na rozdíl od příběhu, který je v pozadí.


Jack provozuje twitterový účet Elon Musk’s Jet, který ze systémů o sledování leteckého provozu vybírá informace o soukromých tryskáčích bohatých podnikatelů, které následně zveřejňuje na internetu. Vedle Muska se takové „pocty“ dostalo například Billu Gatesovi nebo Jeffu Bezosovi. Muskovi však něco takového přišlo jako bezpečnostní riziko a loni na podzim měl mladíka oslovit, aby zveřejňování pozastavil, protože představuje bezpečnostní riziko. Jako odškodné mu údajně nabídl 5 tisíc amerických dolarů.

Jack se pokusil získat rovnou 50 tisíc. Mohl by tak financovat své studium na vysoké škole a rád by si i pořídil nové auto, jeho vysněným je Tesla Model 3. Na to ale Musk již dále nereagoval. Protože konverzace uvízla na mrtvém bodě, rozhodl se Sweeney celou věc zveřejnit v rozhovoru pro businessinsider.com. Podle něj student nelituje, že původní nabídku nepřijal. Při programování nástrojů pro sledování si měl užít spoustu zábavy a také díky nabytým zkušenostem získal práci na částečný úvazek u společnosti UberJets.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze