Elon Musk se pochlubil, jak velká bude jeho loď Starship

65
Elon Musk se pochlubil, jak velká bude jeho loď Starship
Fotografie: @elonmusk
  • Zveřejnil fotku z testování nádrží
  • Jejich velikost je fascinující

Start kosmické lodi Crew Dragon je už za námi a její další cesty do vesmíru se pomalu stanou rutinou. Elon Musk však bývá nejčastěji spojován s pojmenováním vizionář, a tak má v přípravě mnohem ambicióznější plány do budoucna.


Než dojde na kolonizaci Marsu, bude potřeba vyvinout způsob, jak se tam dostaneme. Řešením je nosná raketa Superheavy a s ní spojená vesmírná loď Starship. Elon Musk publikoval fotografii nádrží, které právě procházejí tlakovými zkouškami. Na snímku je však zajímavější něco jiného – samotná velikost obou nádrží. Ty vypadají jako běžný doplněk mnoha průmyslových provozů, ale pouze do doby, než si povšimnete miniaturních jeřábů a ještě menších lidí na vrcholku pravé nádrže.

Diskuze ke článku
Vlad
Když čtu tady ty komentáře, tak byste se měli zamyslet. Díky Muskovi se lidstvo posune technologicky dopředu a ještě nám umožní žít mimo tuhle planetu. To starší generace hltali v knížkách typu Marťanská kronika nebo Měsíční prach a my si o tom již nebudeme muset číst a představovat, ale my to zažijeme.
Větrník
Blue Sun - Ondřej - dva přízemní blbečci. Vy omezenci, jméno MUSK vůbec nevyslovujte.
Blue Sun
Copak si asi Musk kompenzuje?
soroš
magore

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze