Elon Musk se s námi podělil o první obrázek dopravního tunelu budoucnosti

Elon Musk se s námi podělil o první obrázek dopravního tunelu budoucnosti
Fotografie: @elonmusk
  • Proslulý vizionář Elon Musk zveřejnil na svých sociálních sítích první skutečné snímky jeho dopravního tunelu budoucnosti
  • Prohánět se v něm mají po kolejích elektrická vozítka, která budou převážet auta
  • Projekt má uvolnit dopravu a především jí zrychlit, jelikož maximální rychlost v tunelu bude činit 240 km/h

Známý vizionář Elon Musk konečně zveřejnil první fotografii svého tunelu, jenž buduje jeho nová společnost The Boring Company v podzemí Los Angeles. Už dlouhé měsíce víme, že Muskova vtipně pojmenovaná společnost testuje své vrtací vybavení a technologie pod kalifornskou centrálou SpaceX a v přilehlém okolí pod „Městem andělů“, jelikož společnost dostala v srpnu letošního roku oficiální povolení od městských úřadů. Až nyní jsme se však od Muska dočkali první fotografie, jak vlastně dokončená část tunelu vypadá.

The Boring Company byla založena jako experimentální společnost, jež má za cíl přinést alternativní způsoby dopravy, přičemž samotný Musk si v budoucnu představuje síť podzemních cest, po kterých budou speciální stroje převážet automobily z místa na místo po elektrických kolejích. V podstatě se tedy jedná o vysokorychlostní metro pouze pro auta. Musk si vybral pro testování L.A., protože v jeho blízkosti v Hawthorne stojí centrála SpaceX a také kvůli známým dopravním špičkám, které město sužují.

Jeho obecným cílem je ovšem celkové snížení přetíženosti dopravy a její zrychlení, tedy podobný princip, jaký už Musk prezentoval svým konceptem hyperloop. Avšak zatímco ambiciózní hyperloop zůstává prozatím stále jen nápadem, který se snaží zrealizovat jiné společnosti, Musk si od základu vybudoval The Boring Company, aby položil základy pro podzemní systém Los Angeles. A třeba tak zjistí, jak efektivněji budovat tunely pro hyperloop.

V popisku zveřejněné fotografie na Instagramu Musk dodal, že tunel bude skutečně fungovat jako rychlá dálnice s kolejemi, po kterých se budou prohánět elektrické plošiny nesoucí vozidla rychlostí až 240 km/h, přičemž plošiny při výjezdu a zájezdu do tunelu odbočí na speciální „výjezdová místa“.

Zdroje: theverge.com, twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze