Elon Musk v rámci brilantního marketingového tahu prodal všech 20 tisíc plamenometů

Elon Musk v rámci brilantního marketingového tahu prodal všech 20 tisíc plamenometů
  • V rámci propagace své společnosti Boring Company se rozhodl Elon Musk prodávat plamenomet
  • Podle všeho má jít o ten nejbezpečnější plamenomety vůbec, které se prodávají v USA zcela legálně
  • Všech 20 tisíc kusů se do 4 dnů vyprodalo za cenu 500 dolarů za kus, tedy v přepočtu 10 tisíc korun

Elon Musk se netají tím, že se snaží propagovat své projekty a společnosti netradičními způsoby. Koneckonců přiznal, že hlavní důvod, proč se podívá do vesmíru Tesla Roadster, je fakt, že mu to přišlo jako vtipný nápad a zároveň skvělá reklama. V tom měl rozhodně pravdu, ale jeho poslední kousek je o poznání šílenější. V rámci propagace společnosti Boring Company, která hloubí tunely pod Los Angeles, totiž před pár dny rozjel logicky předobjednávky na... plamenomet?!

Proč zrovna plamenomet, který nemá s hloubením tunelů nic společného, Musk neprozradil, ale kdysi zavtípkoval, že až se vyprodají všechny kšiltovky Boring Company, začne prodávat plamenomety. A jako vždy jde vidět, že je Musk mužem svého sleva. Koneckonců jde o stejného člověka, který založil SpaceX, protože chtěl dostat lidi na Mars a ruské rakety byly prostě moc drahé, tak proč si neudělat vlastní. Dokonce i myšlenka hloubení tunelů pro dopravu budoucnosti vznikla údajně náhodou, když Musk trčel v dopravní zácpě a řekl si, že to přeci musí jít lépe.

Zpět ovšem k plamenometům. Ty je možné podle všeho prodávat naprosto legálně, jelikož splňují všechny nutné požadavky a jejich sršící plamen nepřesahuje vzdálenost 3 metrů. Samozřejmě se však našli lidé, kterým se taková věc vůbec nelíbí a například politici ve státu Kalifornie se snaží prodej zastavit. Dokonce se k tomuto požadavku přidali zcela pochopitelně i hasiči, kterým se nelíbí myšlenka lidí pobíhajících po městě s plamenomety.

Muskova společnost ovšem ihned reagovala prohlášením, že jde o ten vůbec nejbezpečnější plamenomet na světě. Jedná se prý o mnohem bezpečnější stroj, než je kdejaký plamenomet, který lze koupit v amerických obchodech. Plamenomety totiž v USA spadají pod běžný zbrojní průkaz, takže pokud vlastníte nutnou licenci, můžete si koupit plamenomet, který splňuje úřadem stanovené parametry.

Sám Musk si z celé reklamní akce dělá srandu a pokaždé zdůrazňuje, že nejde o nic výjimečného, co byste už v amerických obchodech nesehnali. Koneckonců je na trhu řada jiných plamenometů, která slibují i mnohem nebezpečnější délku plamenů až do vzdálenosti 9 metrů.

Po oznámení vyprodání všech 20 tisíců kusů 500dolarového plamenometu (v přepočtu cca 10 tisíc korun) se Musk nechal na Twitteru slyšet, že všechny přijdou svým majitelům s doplňkem v podobě „nudného“ (anglicky „boring“) hasícího přístroje. I u svého prvního videa, ve kterém si Musk osobně s plamenometem hraje, píše: „Chci být upřímný a říct, že plamenomet je opravdu příšerný nápad. Rozhodně si jej nekupujte. Jedině pokud máte rádi zábavu.“

Na Twiteru následovalo po vyprodání kusů také velké zklamání. Na spoustu zájemců se prý nedostalo, ale možná nemusejí zoufat věčně. Jeden z fanoušku se zeptal na výrobu „sněhometu“, jelikož má v Austrálii pořádné horko. Muskova odpověď? „Sněhomet zní jako velká zábava.“

Zdroje: engadget.com, mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze