Elon Musk věnuje peníze na hladomor, pokud mu OSN ukáže, jak problém vyřeší

Elon Musk věnuje peníze na hladomor, pokud mu OSN ukáže, jak problém vyřeší
Fotografie: unsplash.com
  • Elon Musk je ochoten prodat akcie Tesly a pomoci v boji se světovým hladomorem
  • Udělá tak, když mu OSN přesně vysvětlí, jak budou peníze použity

Před pár dny jsme vás informovali o problému se světovým hladomorem. Ředitel Světového potravinového programu OSN David Beasley přisel s jednoduchým řešením. Podle něj by stačila pouhá 2 % majetku generálního ředitele Tesly Elona Muska k ukončení tohoto problému.


Elon Musk na tento výrok reagoval na Twitteru. „Pokud mi dokáže Světový potravinový program (WFP) v tomto twitterovém vláknu přesně vysvětlit, jak 6 miliard dolarů vyřeší světový hladomor, okamžitě prodám akcie Tesly a peníze hned pošlu.“


Podle cnet.com se ředitel Světového potravinového programu David Beasley snažil po této reakci objasnit svůj výrok. Beaslely podle jeho slov neřekl, že by 6 miliard dolarů vyřešilo světový hladomor. Peníze by však zachránily miliony životů na pokraji vyhladovění. Elon Musk ani WFP zatím neoznámil, zda spolu komunikují i mimo Twitter.

Diskuze ke článku
Geriafil Mustaffa
Geriafil Mustaffa
Klasika, takže by to neřešilo vůbec nic. 42 milionům lidem by se za ty prachy koupil pytlík rýže a odložilo by to smrt hladem tak o týden... Ono řešení přitom existuje, ale humanitární organizace ho nechtějí slyšet, protože by za prvé jejich organizace pozbyla platnosti a za druhé to není tak "cool". A to, s okamžitou platností zastavit veškerou humanitární pomoc a odnaučit je, že "bílý muž" to vše zaplatí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze