K vyřešení problému se světovým hladomorem by stačila 2 % majetku Elona Muska

K vyřešení problému se světovým hladomorem by stačila 2 % majetku Elona Muska
Fotografie: unsplash.com
  • Hodnota majetku generálního ředitele Tesly Elona Muska činí 289 miliard dolarů
  • Pouhá 2 % z toho by stačila k pomoci 42 milionům hladových lidí
  • Vinu na světovém hladomoru mají i aktuální krize, jako je pandemie koronaviru nebo změna klimatu

Jen malá skupina nejbohatších lidí světa by mohla vyřešit hladomor ve světě jen díky zlomku svého jmění. To řekl ředitel Světového potravinového programu Organizace spojených národů (OSN) David Beasley v rozhovoru pro CNN. Konkrétně se zaměřil na dva nejbohatší muže světa – Jeffa Bezose a Elona Muska.


„Miliardáři musí jednat rychle. Šest miliard dolarů na pomoc 42 milionům lidem, kteří mohou zemřít hlady, pokud se k nim nedostaneme. Není to složité,“ uvedl Beasley. Podle CNN je hodnota majetku generálního ředitele Tesly Elona Muska 289 miliard dolarů. To znamená, že David Beasley by Muska žádal o pouhá 2 % z jeho majetku. Navíc hodnota majetku amerických miliardářů se během pandemie téměř zdvojnásobila.

Svou vinu na světovém hladomoru mají i aktuální krize, například pandemie koronaviru nebo změna klimatu. Podle jeho slov mnohé národy kvůli tomu „klepou na dveře hladomoru“. Podle zprávy Světového potravinového programu (WFP) čelí hladové krizi polovina obyvatel (22,8 milionů lidí) Afghánistánu. V Etiopii potřebuje naléhavě potravinovou pomoc 5,2 milionů lidí.

Diskuze ke článku
Lukas Kment
Lukas Kment
Hele lidí trpících obezitou nebo nadváhou je na světě skoro 3x víc než lidí trpících podvýživou. Tedy jídla je na této planetě dostatek a není třeba nikoho miliardami na účtu ždímat. Stačí, aby v těch zemích začali taky trochu makat a ne jen množit se a pak natahovat ruce před kamerami.
Jozef Říha
Jozef Říha
Typická ukázka bolševického uvažováni. Až by vyždímali Muskovu šrajtofli o 2% na řešení hladomoru, další komanč by hbitě dodal x problémů, co by šlo vyřešit za 5%, 2%, 6% majetku atd. Součet by byl 896%.

K tomu tři klasické citáty: (první dva autora neznám)

První:

Kapitalismus ma jednu vadu: nerovnoměrná rozděleni bohatství.
Socialismus ma jednu cnost: rovnoměrné rozdělení bídy" ....

Druhý:

Nevidím důvod aby lidi , co dřou od rána do noci, se povinně dělili o výsledky svojí dřiny s lidmi, co sice pracovat můžou, ale nedělají vůbec nic.

Třetí

You cannot help the poor by destroying the rich.

Abraham Lincoln
Michal Jarosek
Michal Jarosek
Marxismem prolezlá OSN, já bych dal 2% svého majetku tomu, kdo tu chamraď rozpusí na pracáček. A kdo nakrmí zplozence těch nakrmených? A nezhorší se tím celý problém? Prosím, ušetřete mě žvásty o cynismu a zrůdnosti mých názorů. Tyhle breky tady rezonují už 70 let, nic nevyřešily, ale kdyby se furt "humánně" nezakrmovalo, mohl to mít minimálně jaderný režim KLDR už dávno spočítané.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze