Film podle Bioshocku bude, ale s nižším rozpočtem

Film podle Bioshocku bude, ale s nižším rozpočtem
Fotografie: Take-Two Interactive
  • Změny ve vedení Netflixu přinesly jiné priority pro rozpracované projekty
  • Film podle herní série si tak bude muset vystačit s méně penězi

Herní série Bioshock sice netrhá rekordy, co se prodaných kusů týče, ale o to jsou její fanoušci věrnější. Podmanivý retrofuturistický styl se stává zajímavou kulisou pro vyprávění složitých a komplexních příběhů, které jako by si říkaly o filmovou podobu. Je proto s podivem, že jsme se až doposud nedočkali. Až před pár lety Netflix neurčitě oznámil, že v této souvislosti něco chystá.

Dlouhé mlčení však moc nadějí nevyvolává. Ticho přerušilo až zjištění časopisu Variety, který zjistil, že filmu se (jednou) dočkáme. Druhou stranou mince však je, že bude muset být natočen za výrazně nižší rozpočet, než se plánovalo.

Za plánovaným projektem stojí producent Roy Lee, který stál u zrodu filmu Lego Movie. Snížení rozpočtu oznámil během panelu na Comic-Conu v San Diegu. Žádná čísla neuvedl, ale řekl, že film je v současné době překonfigurován tak, aby byl osobnější. Stále se počítá s režisérem Francisem Lawrencem. Ten režíroval čtyři z pěti filmů Hunger Games, spolu s filmem Já, legenda a původním Constantinem.

Film Bioshock byl poprvé ohlášen v roce 2022, ale od té doby Netflix prošel změnou ve vedení, kterou následovala změna priorit. Menší a komornější pojetí však může být pro BioShock v konečném výsledku lepší zprávou než přemíra digitálních efektů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze