FitBit vyvinul nízkonákladový systém pro plicní ventilaci

FitBit vyvinul nízkonákladový systém pro plicní ventilaci
Fotografie: FitBit
  • Už má autorizaci pro nouzové použití
  • Využívá laserem řezaný hliník a má být levnější než současná řešení

Jarní koronavirová pandemie a s ní spojená panika přinesla i zvýšený zájem po plicních ventilátorech, kterých se v mnoha oblastech nedostávalo. Svou ruku k dílu se tak snažily přiložit i firmy, které se obvykle pohybují v zcela jiných vodách, například automobilovém průmyslu. Jedou z nich byl i FitBit, který si spojíte s nejrůznější elektronikou.

FitBit Flow

Jeho nejnovější výstřelek pojmenovaný jednoduše FitBit Flow si domů rozhodně nepořídíte a také se na jeho použití nebudete nijak těšit. Jedná se totiž o plicní ventilátor, který už obdržel autorizaci pro nouzové použití od amerického úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Plné schválení a komerční výroba je tak otázkou blízké budoucnosti.

FitBit Flow

Zařízení je vyrobeno z laserem řezaného hliníku a jeho hlavním poznávacím znakem je prosklená čelní plocha, díky které je snadné vidět jednotlivé komponenty a jejich funkci. Podle FitBitu by měl být přístroj jednodušší na používání než stávající ventilátory a jeho cena by měla být srovnatelná, případně dokonce nižší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze