Fortnite poslal na pomoc Ukrajině přes 3 miliardy korun

Fortnite poslal na pomoc Ukrajině přes 3 miliardy korun
Fotografie: Epic Games
  • Výtěžek utržený od 20. března do 3. dubna věnoval Epic Games na humanitární pomoc lidem postiženým ruskou invazí
  • Během dvou týdnů se podařilo vybrat 144 milionů dolarů
  • Za finanční pomoct společnosti poděkoval vicepremiér Ukrajiny Mykhailo Fedorov

Před necelými třemi týdny jsme vás informovali o tom, že společnost Epic Games veškerý utržený výtěžek ze hry Fortnite od 20. března do 3. dubna věnuje humanitární pomoc lidem postiženým ruskou invazí na Ukrajinu. „Epic věnuje veškeré své výnosy z Fortnite od 20. března 2022 do 3. dubna 2022 na humanitární pomoc lidem postiženým válkou na Ukrajině. Xbox se k nám v tomto úsilí připojuje a během této doby věnuje své čisté výnosy z Fortnite, abychom mohli získat více pomoci lidem na Ukrajině,“ uvedla společnost na svých stránkách.


Nyní Epic Games hlásí, že se podařilo vybrat 144 milionů dolarů, což jsou v přepočtu více než tři miliardy korun. Všechny vybrané peníze firma poslala neziskovým humanitárním organizacím Direct Relief, Dětský fond OSN (UNICEF), Světový potravinový program (UNWFP), Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a World Central Kitchen. „Nejhlubší poděkování patří všem, kteří se k nám připojili a podpořili humanitární pomoc pro lidi postižené válkou na Ukrajině,“ napsala firma na Twitter.


Za pomoc společnosti Epic Games poděkoval na Twitteru vicepremiér Ukrajiny a ministr pro digitální transformaci Mykhailo Fedorov. „Děkujeme Epic Game za podporu. Znamená to pro nás hodně,“ uvedl.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze