Future Port Prague je opět tady! Přinese desítky inovací a technologických novinek

Future Port Prague je opět tady! Přinese desítky inovací a technologických novinek
  • Praha se 6. a 7. září 2018 znovu stane evropským centrem exponenciálních technologií
  • Future Port Prague se vrací do Pražské tržnice v rozšířené dvoudenní podobě a se spoustou novinek
  • Hostit bude desítky řečníků z Evropy i Spojených států
  • Více než stovka vystavovatelů zaplní prostory tržnice svými elektrickými auty, domy budoucnosti, superpočítači, drony, roboty či 3D tiskárnami

Ve čtvrtek 6. září se otevřou brány celodenní konference, která bude hostit řečníky z celého světa. Mezi potvrzenými hosty jsou například Dr. Anita Sengupta, kosmická inženýrka NASA a viceprezidentka společnosti Virgin Hyperloop One miliardáře Richarda Bransona, americký futurolog, přispěvatel magazínu Forbes a bývalý viceprezident Disney a AOL Charlie Fink nebo spoluzakladatel Wikipedie, Dr. Larry Sanger.

Future Port Prague 2017

Z Curychu přijede promluvit o spojení lidstva a technologií futurista Gerd Leonhard, kterého magazín Wired zařadil mezi 100 nejvlivnějších osobností dnešní Evropy, a nebude chybět ani Holanďan Yuri van Geest, spoluautor bestselleru Exponenciální organizace, či Roman Yampolskiy, světově uznávaný odborník na umělou inteligenci a kybernetickou bezpečnost i tvůrce více než 100 vědeckých publikací.

Veletrh plný premiérových vychytávek

Partneři akce, Škoda Auto Digilab spolu se Škoda Design představí koncept Vision X, který byl v březnu ukázán světu v Ženevě. Čeští VRgineers pak v české premiéře odhalí XTAL – objev na poli virtuální reality dobývající světová média, který získal prestižní nominaci VR Awards v kategorii VR Headset roku 2018. Ve VR hale plné ukázek z oblasti virtuální reality se představí nejen ukázka největší současné pražské atrakce s virtuální realitou GOLEM VR, ale také další světová senzace – hra Beat Saber.

Future Port Prague 2017

Jedním z taháků festivalu bude i chytrý a soběstačný mikro-domov poháněný větrnou či sluneční energií Ecocapsule, nebo zařízení Orcam MyEye 2 pro nevidomé a zrakově postižené, které dokáže „vidět“ za ně. NVIDIA představí první osobní superpočítač pro řešení úloh strojového učení a umělé inteligence. Letos přivítáme například i průmyslového robota YUMI od ABB se dvěma pažemi pro montáž drobných součástek, který dokáže spolupracovat s člověkem. Jak bude za pár let vypadat každá domácnost, uvidí návštěvníci v domě budoucnosti společnosti Alza a nebudou chybět oblíbené oficiální závody dronů světové úrovně, nejkompaktnější Fusion-Drone či autonomní vojenský obranný dron, který dokáže přesně zaměřit a zneškodnit jiný dron.

Kromě výstavní části budou stejně jako v loňském roce po oba dva dny probíhat na venkovním podiu prezentace desítek českých i evropských odborníků na moderní technologie. Nebudou chybět zástupci firem jako NVIDIA, Wikipedia, IBM či americké ISPACE. Pozornost médií již nyní budí i Kevin Warvick, britský kyborg, Liliana Berezinková, která představí unikátní kosmetickou masku z nanovláken, či starosta švýcarského města ZUG Dolfi Muller, často označovaného jako CryptoValley.

Future Port Prague 2017

Další zajímavou zastávkou na festivalu je hala Future of You, kde budou kromě veletrhu budoucích pracovních příležitostí probíhat i přednášky z oblasti využití lidského potenciálu, schopností a dovedností člověka v budoucnu. Mezi řečníky zde na podiu vystoupí například Jan Straka, Diana Rádl Rogerová, Tomáš Hajzler, Silvie Lauder, Jan Lukačevič či Alžběta Krausová.

Podrobnosti o akci naleznete jak na oficiálních stránkách, tak také na facebookovém profilu akce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze