Google TV se naučí hledat ztracený ovladač

Google TV se naučí hledat ztracený ovladač
Fotografie: Wallmart
  • Na televizoru nebo boxu bude nové tlačítko
  • Po jeho stisku začne ovladač vydávat zvuk

Hledání ztracené elektroniky je obvyklé hlavně u mobilních telefonů, ze zkušenosti ale všichni dobře víme, že i takový založený dálkový ovladač k televizoru dokáže potrápit. Proto nejnovější aktualizace systému Android pro televizi Google TV obsahuje užitečnou funkci, která by měla usnadnit hledání ztracených dálkových ovladačů. Serve androidauthority.com uvádí, že beta verze Androidu 14 pro TV oznámená během konference Google I/O minulý týden obsahuje odkazy na novou funkci „najít můj ovladač“.

Jeden v řádek popisu doslova říká: „Na televizoru Google TV je tlačítko, jehož stisknutím můžete na 30 sekund přehrát zvuk na dálkovém ovladači. Tato funkce funguje pouze s podporovanými dálkovými ovladači Google TV. Chcete-li zvuk zastavit, stiskněte libovolné tlačítko na dálkovém ovladači.

Na trhu je dokonce první zařízení, které už takovou funkci zvládne. Streamovací box Onn Google TV 4K Pro, který Walmart prodá od začátku tohoto měsíce, má na základnové stanici tlačítko, které může v přpadě potřeby rozezvučet dálkový ovladač v dosahu. Dosah této funkce je podle návodu k zařízení zhruba 10 metrů a krom zvuku se ovladač připomíná i blikáním diody. Je tedy zřejmé, že pro tuto funkci je nutný i hardware ovladače v podobě reproduktoru a ani případná aktualizace na novější Android 14 TV tuto funkci nepřinese do starších zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze