Hackeři nabízeli na webové stránce Lega falešnou kryptoměnu

Hackeři nabízeli na webové stránce Lega falešnou kryptoměnu
Fotografie: unsplash.com
  • 4. října byla napadena titulní webová stránka
  • Objevil se na ní odkaz vyzývající k nákupu falešné kryptoměny

Pokud se dříve hackerům podařilo získat přístup k administraci webu, obvykle jim stačilo nějakým nápadným způsobem změnit titulní stránku, aby tak zahanbili její správce. Doba se mění a podobný útok se v tomto konkrétním případě odehrál téměř nepozorovaně, ale zato s jasným cílem.

lego.com
Hack titulní stránky obvykle bývá výrazný, ale tento měl za úkol co nejvíce zapadnout, alespoň vizuálně...

Lidé, kteří 4. října večer navštívili webové stránky společnosti Lego, přivítal banner s ilustrovanými zlatými mincemi s logem společnosti, který tvrdil, že mince Lego je nyní oficiálně vydána. Dokonce sliboval tajné odměny těm, kteří si nějakou koupí. Společnost Lego však skutečně oficiální kryptoměnovou minci neuváděla na trh a podle serveru The Brick Fan vedlo tlačítko ke koupi na externí webovou stránku s kryptoměnou prodávající LEGO tokeny s Ethereem.

Útok byl naplánován tak, aby proběhl během nočních hodin, ale i tak byl poměrně brzy odstraněn. O problému se také diskutuje na reddit.com, kde lze také nalézt oficiální vyjádření společnosti. Podle něj nedošlo k úniku uživatelských dat a společnost zavedla opatření, aby k podobným problémům už nedocházelo. Kolik lidí se ale na podvodnou nabídku nechalo nachytat, není prozatím jasné.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze