Ve které generaci budou Vision Pro dokonalé? Odpověď prozradili přímo jejich tvůrci

Ve které generaci budou Vision Pro dokonalé? Odpověď prozradili přímo jejich tvůrci
Fotografie: Apple
  • I když jsou prvotní recenze nadšené, sílí kritické hlasy
  • Vylepšit bude potřebovat hlavně software
  • Podle informací přímo z Applu by to mohlo trvat až do 4. generace

Už jen z podstaty věci je jasné, že úplně první generace nějakého produktu nenabídne vždy to nejlepší. Stačí si jenom vzpomenout na to, jak nemotorně začínaly dnes všudypřítomné mobilní telefony. Jestli budou chytré brýle Apple Vision Pro znamenat stejný přelom zatím nevíme. Ale už podle prvních testů je zde řada věcí, které by se daly v dalších verzích vylepšit.

Mark Gurman z Bloombergu dokonce naznačuje, že brýle jsou v podstatě prototyp, za jehož vyzkoušení musíte společnosti Apple zaplatit. Uvádí také, že někteří členové týmu Vision Pro se domnívají, že to může trvat čtyři generace, než bude jejich produkt finální.

Dnešní Vision Pro je spíše předobrazem budoucnosti než budoucností samotnou. Je příliš těžký a těžkopádný, výdrž baterie je příliš krátká a není k dispozici dostatek specializovaných aplikací. Přes všechny své silné stránky trpí operační systém VisionOS větším množstvím chyb, než byste obvykle očekávali od produktu společnosti Apple, dokonce i od první generace,“ nebere si redaktor servítky při hodnocení tohoto produktu.

Apple má před sebou ještě spoustu práce, počínaje úpravou procesu aktualizace softwaru, aby mohl rychleji vydávat opravy chyb. V tuto chvíli to vypadá, že software je beta verzí a bude ještě asi rok, než bude dostatečně propracovaný pro každodenní používání spotřebiteli. Někteří lidé ze skupiny Vision Products Group (tým pracující na náhlavní soupravě) se domnívají, že by mohlo trvat čtyři generace, než zařízení dosáhne své ideální podoby, podobně jako tomu bylo u iPhonu, iPadu a hodinek Apple Watch,“ nastiňuje text další vývoj v této oblasti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze