I když má nástupce, Chromecast dostane Android 14

I když má nástupce, Chromecast dostane Android 14
Fotografie: Google
  • Chromecast už delší domu nedostal větší aktualizaci
  • Spekulovalo se, že je tu kvůli chystanému nástupci
  • Nakonec však dostane ještě jednu velkou verzi Android TV

Jak už se dlouho spekulovalo a nakonec bylo i oficiálně oznámeno, oblíbený Chromecast zamíří se začátkem podzimu do důchodu a nahradí ho funkčně docela podobný Google TV Streamer, který nabídne lepší parametry, ale za vyšší cenu. Toto oznámení však vyvolalo i řadu otázek a dohadů, jak to bude s další podporou zařízení, které na trhu vydrželo dlouhých deset let.

Naštěstí se podle zjištění serveru androidauthority.com postavil Google k celému problému férově a nebude se snažit, aby Chromecast uměle zastaral. Docela příjemné je zjištění, že dostane aktualizaci na Android TV 14. Vzhledem k tomu, že tato zařízení stagnovala na Android TV 12 velmi dlouho, vypadalo to jako upozornění pro všechny zájemce, aby nečekali na další významné aktualizace zařízení. To se ale naštěstí nestane.

Google TV Streamer

Společně s tím se také objevují informace o nástupci. Google TV Streamer je set-top box, takže se sice neztratí z dohledu, ale využívá svůj dodatečný objem pro více hardwaru a konektivity. Získáte 32 GB úložného prostoru (4x více než 4K Chromecast), 4 GB RAM (2x více než 4K Chromecast), ethernetový port, Thread rádio pro připojení vašich chytrých domácích zařízení a Dolby Atmos. Nový dálkový ovladač má navíc i funkci Find My Remote.

Společně s tím však také narostla cena. Zatímco Chromecast 4K má doporučovanou cenovku 49,99 $, novinka dvojnásobek, tedy kulatých 99,99 dolarů. V českých podmínkách by se tak cena s daní mohla blížit třem tisícům korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze