Jak udělat elektrický kartáček ještě chytřejší? Co takhle přidat kameru!

Jak udělat elektrický kartáček ještě chytřejší? Co takhle přidat kameru!
Fotografie: Kempov
  • Kartáček má kameru s osvětlením
  • Čištění tak můžete sledovat na připojeném telefonu

Elektrický kartáček už dnes nepovažujeme za žádný výstřelek moderní techniky. A to ani v případě, že má Bluetooth, se kterým jej můžete připojit k aplikaci v chytrém mobilním telefonu. Mohlo by se zdát, že tento segment elektroniky už nelze nikam dál posunout, ale takové uvažování je obvykle nesprávné. Nový způsob je však tak odvážný, že prostředky pro svůj rozjezd musí nejdříve získat pomocí komunitního financování na kickstarter.com.

Svým vzhledem připomíná spíše mezizubní kartáček a je navíc vybaven kamerou s rozlišením 5 megapixelů. Jeho hlavním posláním je tak doplňková péče o špatně dostupná místa v ústní dutině. Násada vibruje 42 tisíckrát za sekundu, takže sami nemusíte nic drhnout nebo tlačit. Postačí ji pouze přiložit na požadované místo. Vedle toho najdete v balení i plochý nástavec, který může nahradit obyčejný kartáček. Při obou způsobech si můžete okamžitě prohlédnout výsledek, protože kamera doplněná osvětlovacími diodami přenáší obraz do připojeného telefonu. Nechybí certifikace IPX7 proti vniknutí vody, nabíjí se přes USB-C a vydrž činí až 2 měsíce.

Sunuo

Společnost Kempov už vybrala dost peněz, aby se dal celý projekt do pohybu. Pokud tedy nenarazí na nečekané problémy (jako je například všeobecný nedostatek čipů), měla by začít první kousky rozesílat už v říjnu. Pro získání jednoho je potřeba na kampaň přispět částkou 49 dolarů (asi 1 000 korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze