Jaká bude otevírací doba 17. listopadu v obchodech?

Jaká bude otevírací doba 17. listopadu v obchodech?
Fotografie: unsplash.com
  • Zítra mohou mít prodejny otevřeno stejně jako ve všední den
  • Zákon o zákazu prodeje se na tento státní svátek nevztahuje
  • Do konce roku se jedná o poslední svátek, kdy mohou mít prodejny otevřeno

Zítra, 17. listopadu, si státním svátkem připomeneme Den boje za svobodu a demokracii. V České republice mají prodejny s plochou nad 200 m² o některých státních svátcích povinnost zavřít. Tento zákon vešel v platnost v roce 2016 – zítřejší svátek se však k zákonu o zákazu prodeje nevztahuje. Pokud tedy máte volno, můžete se vydat na předvánoční nákupy. Dá se ovšem předpokládat, že nákup o státním svátku napadne mnoho z nás a v obchodních centrech se tak dá očekávat vyšší koncentrace lidí.

Kromě dne volna navíc lidi do obchodů přiláká i slevová akce Black Friday, kdy prodejci nabízejí speciální slevy na zboží. Ačkoliv Black Friday vychází až na 24. listopad, většina prodejen nabízí akce po celý měsíc. „Páteční nákupy uskuteční větší část zákazníků mimo velká sídla v prodejnách, které jsou blízko turistickým destinacím či chalupám, kde budou trávit rodiny prodloužený víkend,“ řekl ČTK mluvčí prodejen Albert Jiří Mareček.

Do konce roku nás už žádný státní svátek, kdy by měly prodejny otevřeno, nečeká. Menší výjimka nastane na Štědrý den 24. prosince, kdy mohou mít prodejny otevřeno do 12 hodin. První i druhý svátek vánoční musí mít obchody s prodejní plochou nad 200 m² zavřeno, stejně tak tomu bude na Nový rok 1. ledna. Pokud byste ale přeci jen potřebovali do obchodu, většinou najdete ve větších městech menší obchůdky, kde mají otevřeno i přes svátky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze