Jaké hry jsme letos nejvíce hledali na internetu?

1
Jaké hry jsme letos nejvíce hledali na internetu?
Fotografie: Florian Olivio, unsplash.com
  • Google na konci každého roku zveřejňuje nejpopulárnější výsledky vyhledávání
  • Nechybí ani kategorie zaměřená na videohry
  • Ta je zajímavým mixem zvučných jmen a nečekaných překvapení

Jedná se pouze o žebříček toho, kolik dotazů vznesli uživatelé vyhledávače. Nemusí se tak nutně jednat o komerční úspěch, na druhou stranu nejde pouze o informace z jedné digitální platformy nebo obchodu.


10. Sons of the Forest

Tomu odpovídá i překvapivé desáté místo. Nečekané proto, že hra prozatím vyšla pouze v předběžném přístupu, jinými slovy, není ještě úplně hotová. Nicméně druhý díl o přežívání na ostrově plném lidožravých divochů si už tak dokázalo získat značnou pozornost.

9. Atomic Heart

Mohl by to být herní hit letošního roku. Recenzenti ho nejčastěji přirovnávají k legendárnímu Bioshocku, ovšem stejně často zdůrazňují, že jde o ruskou hru. Obvykle se nadnárodním světě počítačové zábavy národnost tvůrců příliš neřeší, stejně jako jejich politické názory. Ale ve světle probíhajících událostí to nejde jinak.

8. Diablo IV

Diablo je čtvrt století trvající herní série se kterou si mnozí spojují své nejintenzivnější zážitky ve virtuálním prostoru. Když se po jedenáctiletém půstu objeví čtvrtý díl, který vybrousí jádro k dokonalosti a zabalí ho do moderního pozlátka, není co řešit.

7. Suika Game

Suika Game, také známá jako Watermelon Game, je japonský titul vyvinutý pro Nintendo Switch a Android. Nenechejte se zmást veselým vzhledem plným barev – co se obtížnosti týče, je to větší peklo než zmiňované Diablo.

6. Baldur's Gate 3

Jasný kandidát na hru roku sklízí absolutní ohodnocení u odborné i laické veřejnosti. Svým rozsahem, hloubkou i otevřeností nemá konkurenci. Jestli se do hry pustit, nebo ne, je již předem zodpovězená otázka, a tak příliš hledání na internetu nevyžaduje.

5. Starfield

Naopak vesmírné dobrodružství Starfield je v mnoha ohledech rozporuplné. Podle některých nedostáli vývojáři svým slibům, jiní se naopak dobře baví, ale až poté, co hru vybaví spoustou modů. Možná to není nejlepší hra, ale rozhodně je o ní slyšet.

4. Battlegrounds Mobile India

Z pohledu evropského hráče by se mohlo zdát, že žánr Battle Royale má už nejvyšší vlnu zájmu za sebou. Také by se asi dalo souhlasit s tvrzením, že malý displej s dotykovým ovládáním není úplně úplně vhodná platforma pro tento typ her. Nicméně v Indii mají jiný názor indická verze PUBG Mobile tak dokázala zastínit mnohá zvučná jména.

3. Connections

Že hraní nemusí být nutně jen samé střílení a násilí dokazuje i hra Connections založená na spojování slov. Navazuje na populární Wordle a je zajímavá i tím, že přichází každý den s novou hádankou. Je to docela návykové a hlavně i pro ty, kteří se za hráče vůbec nepovažují.

2. The Last of Us

Postapokalyptické přežívání ve světě, který zamořila mozek požírající houba je skvělou ukázkou toho, jak využít značku na maximum. Máte původní hry pro konzole. Ty pak dostávají remasterované verze. Ty následně zamíří na PC. A pak ještě dostanou seriálové zpracování. Všechno dohromady se pak postará o to, že zájem hráčů lze udržovat dlouho na vysoké úrovni.

1. Hogwarts Legacy

Překonat toto šílenství to chce opravdu magické schopnosti. Třeba takové, jaké má Harry Potter. Tato značka je budována déle a intenzivněji než TLOU, a tak není divu, že když knihy a filmy doprovodí i hra, bude o úspěch postaráno, byť titul samotný nijak přesvědčivě nepůsobí.

Diskuze ke článku
pakistan1234
pakistan1234
I stumbled on connections NYT and was immediately captivated by the wealth of valuable information it offers. The content on connectionsnyt.us is both insightful and engaging with a level of depth that is truly commendable

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze