Komu je určené sushi vytvořené 3D tiskárnou pomocí slin, moči a stolice?

Komu je určené sushi vytvořené 3D tiskárnou pomocí slin, moči a stolice?
  • Restaurace Sushi Singularity má být otevřena již v příštím roce v Tokiu
  • Před přípravou sushi obdržíte speciální sadu odběrných zkumavek
  • S jejich pomocí posbíráte své biologické vzorky
  • Sushi následně vytvoří 3D tiskárna přesně podle vašich nutričních potřeb

Pokud jste si doposud mysleli, že vaření a 3D tiskárny nejdou moc dohromady, musíme vás vyvést z omylu. Japonská společnost Open Meals se totiž rozhodla poměrně originálním způsobem zkombinovat vědu a gastronomii a přijít s nutričně bohatými pokrmy na základě individuálních chuťových požadavků, které... určí na základě vašich biologických vzorků.

Open Meals Sushi

Koncept restaurace Sushi Singularity by měl spatřit světlo světa již v příštím roce a jeho základním stavebním kamenem je příprava populárního sushi pomocí 3D tiskárny. Kurióznější je ovšem způsob, jakým bude vyladěna chuť světově oblíbené pochoutky a také proces předcházející návštěvě restaurantu.

Pokud dostanete chuť na toto sushi, obdržíte nejprve speciální sadu odběrných zkumavek, pomocí kterých posbíráte své vzorky slin, moči a stolice. Na straně tvůrců pokrmu následně dojde k jejich analýze, na základě čehož vám bude připraveno sushi na míru, které má odpovídat vašim nutričním požadavkům. Tvůrci odvážného konceptu si také pohrávají s myšlenkou samoobslužných restaurací bez personálu, kde je pouze několik robotických paží a 3D tiskáren.

Open Meals Sushi

Výsledné sushi „na míru“ by tak pravděpodobně mělo být zajímavou variantou pro ty, kteří rádi zkouší něco nového, nebo jedlíky, které vyhledávají nutričně vyváženou stravu. Kromě toho by mělo toto sushi také představovat malý kousek umění. Výrazné barevné kombinace a pěkný vzhled jsou ostatně možná tím nejlákavějším na tomto pokrmu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze