Konkurent Netflixu roste. Služba Disney+ překonala hranici 100 miliónů uživatelů

Konkurent Netflixu roste. Služba Disney+ překonala hranici 100 miliónů uživatelů
Fotografie: Disney
  • Důležitý milník služba překonala za pouhých 16 měsíců
  • V letošním roce by se měla rozšířit i do zemí střední Evropy

Streamovací video služby mají před sebou roky vzájemného soupeření. Na českém rybníčku se dnes nejvíce hovoří o Netflixu, případně HBO GO. Ve světovém měřítku však velmi rychle roste nový hráč, o kterém se u nás prozatím příliš nemluví. Jde o službu Disney+, která byla spuštěna 12. listopadu 2019, tehdy pouze v USA, Kanadě a Nizozemsku. Za uplynulých 16 měsíců se však služba rozšířila takřka do celého světa a je funkční na většině klíčových trhů. To se zákonitě projevilo na uživatelské základně.

Na výročním zasedání společnosti, které proběhlo v úterý, bylo oznámeno pokoření milníku 100 miliónů uživatelů služby Disney+, o čem informuje například theverge.com. Nárůst je to opravdu velmi rychlý a ve střehu už musí být i doposud neotřesitelná jednička v podobě Netflixu, který má aktuálně přes 200 miliónů uživatelů.

Nárůst počtu uživatelů služby Disney+ bude zřejmě pokračovat i nadále, neboť v letošním roce má dojít k další expanzi. V případě Evropy je totiž služba dostupná spíše jen na západních trzích. Mimo hru zůstává ČR, Slovensko, ale i relativně velký trh, kterým je sousední Polsko. Prozatím není znám přesný termín zpřístupnění služby u nás, avšak server živé.sk uvedl, že spuštění na slovenském trhu proběhne ve 2. polovině roku 2021. Je nasnadě, že obdobný termín by mohl platit i pro český trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze