Seriály zasazené do historie

To nejlepší z Netflixu
Seriály zasazené do historie
Fotografie: Netflix
  • Minulý týden jsme vám představili psychologické a dramatické seriály, které u vás měly velký úspěch
  • Dnes se podíváme na historické seriály, které si diváci velmi oblíbili

Máme tu úterý, to znamená jediné – další díl našeho seriálu „To nejlepší z Netflixu“. Minulý týden jsme vám naservírovali velice oblíbené psychologické a dramatické seriály. Tento týden malinko zvolníme tempo a podíváme se na historické klasiky. Tentokrát vám představíme pouze tři seriály. Každý z nich je ale úplně jiný, a proto věříme, že si každý z vás přijde na své. Ať už byly natočené podle skutečných událostí, nebo ne, u diváků po celém světě sklidily velký úspěch.

Koruna (The Crown)

Historický seriál, jehož autem je Peter Mornag. Inspiraci na tento seriál načerpal ve svém filmu Královna a divadelní hře The Audience. Zatím byly představeny čtyři série. V plánu jsou další dvě. Pokud seriál znáte, určitě jste si všimli, že po dvou sériích se vždy změnilo obsazení hlavních herců. Je to proto, aby se vizáž herců nemusela příliš upravovat, když v seriálu stárnou. Když vznikala první série, jednalo se o nejdražší seriál, který Netflix financoval.

Seriál začíná sňatkem budoucí královny Alžběty II. s princem Phillipem, vévodou z Edinburghu. Sledujeme její vládu a rodinu. Problémy její sestry, jak stárnou její děti i několik premiérů, kteří se za její vlády vystřídali. V poslední dosud vydané sérii se seznamujeme s premiérkou Margaret Thatcherovou a princeznou Dianou. Pátá a šestá série by se měla zaměřit na královskou rodinu na konci 90. let a v 21. století.

Zajímavosti

  • Kdo seriál sleduje, určitě se občas pozastavil nad kostýmy, které herci mají. Třeba královniny svatební šaty. Tuto přesnou repliku trvalo vytvořit několik týdnů.
  • Claire Foy, představitelka královny Alžběty II., kvůli roli sledovala domácí videa královské rodiny, aby se do ní více vžila.
  • Matt Smith, představitel prince Philipa, dostal radu ohledně jeho role od samotného prince Williama.

Koruna je mimořádný seriál, který si získal diváky napříč generacemi. Ať už se jako student zaměříte na důležité historické události Anglie, nebo si část událostí pamatujete z vlastního života a chcete si je jen znovu připomenout, je to to pravé ořechové. Mladší generace je bezesporu nejzvědavější na poslední vydanou sérii a příběh princezny Diany, ti starší určitě ocení začátek vlády královny Alžběty II. a svatbu s princem Philipem. Jak by také ne, když se i královna nechala slyšet, že první sérii sledovala s velikou oblibou.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Bridgetonovi (Bridgerton)

Dobový seriál z roku 1813, jehož autorem je Chris Van Dusen. Jako předloha mu sloužily romány Julie Quinnové. Premiéru seriál měl teprve 25. prosince 2020 a po necelém měsíci sledování se stal pátým nejsledovanějším seriálem všech dob. Díky tomu se můžeme těšit na druhou sérii, která se začne natáčet na jaře tohoto roku.

Seriál se odehrává ve světě vysoké londýnské společnosti během sezóny, kde jsou mladé ženy představovány královně. Sledujeme životy členů rodiny Bridgertonových. Představena byla i Daphne Bridgertonová, která si chce najít manžela a založit rodinu. Pak potká Simona Basseta, vévodu z Hastingsu, a její život se otočí vzhůru nohama.

Zajímavosti

  • Máte dobrý sluch? A jsou vám povědomé písně při různých scénách, například z plesů? Zazněly hity od Eda Sheerana, Taylor Swift nebo Billie Eilish.
  • Myslíte si, že postava bojovníka Willa Mondricha je v seriálu historicky úplně špatně zasazená? Omyl, tato postava byla založena na skutečném bojovníkovi z 19. století jménem Bill Richmond.
  • Stejný problém měli někteří diváci i s královnou Charlotte, když si mysleli, že nemohla být smíšené rasy. To je ale také omyl. Královna Charlotte je historicky považována za prvního anglického vládce smíšené rasy.

Tento příběh by mohl být přirovnáván k pohádce. Každá malá dívka si chce alespoň jednou za život obléct krásné šaty a být opěvovaná mladými šlechtici. Vybrat si dokonalého manžela a založit rodinu. Co když se ten pravý objeví, ale nese si sebou tajemství z minulosti, které mu zakazuje prožít vlastní štěstí. Když se Daphne Bridgertonová setká se Simonem Bassetem, každý ví, že jsou dokonalý pár. Jsou ale tak dokonalí jen navenek? Jen oni znají pravdu.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Zaklínač (The Witcher)

Fantasy seriál od autorky Lauren Schmidt Hissrichové. Jeho předlohou jsou povídky od spisovatele Andrzeje Sapkowského. První řada měla na Netflixu premiéru 20. prosince 2019. Seriál se natáčel ve východní a střední Evropě, hlavně v Polsku.

Seriál se odehrává ve středověkém světě. Sledujeme příběh Geralta z Rivie, lovce netvorů. Jeho osud je poután k čarodějce Yennefer z Vengerbergu a princezně Cirille. První sérii vidíme v krátkých povídkách, které se zaměřují na události, díky kterým poznáváme tři hlavní postavy.

Zajímavosti

  • Hlavní představitel Zaklínače, Henry Cavill, za sebe nechtěl kaskadéra, a to ani při soubojích s mečem. Místo toho si pořídil meče i domů a cvičil kdykoli to bylo možné. Nechtěl, aby si diváci mysleli, že není s rolí správně spojený.
  • Premiéra seriálu způsobila v USA takový poprask, že muselo být dotištěno půl milionu výtisků knih Zaklínače.
  • I když Henry Cavill hodně trénoval s mečem, aby byly souboje autentické, při soubojích blízko obličeje všichni používali raději gumové meče.

Tento seriál sklízí u diváků velký úspěch. Henry Cavill jako Zaklínač je herec na pravém místě. Díly na sebe skvěle navazují, a tím vytváří úplný příběh. Tvůrci nezapomněli na napětí, akci, násilí a erotiku, která do této doby neodmyslitelně patří. Nesmím zapomenout ani na hudební doprovod, který dodává seriálu emoce a dynamiku. Ani minutu vás nenechá klidnými.

Dabing: ano, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze