Krypto platforma Tent vám usnadní vstup do světa kryptoměn, za partnera má Mastercard

Krypto platforma Tent vám usnadní vstup do světa kryptoměn, za partnera má Mastercard
Fotografie: TENT.com
  • Tent umí v reálném čase při platbě konvertovat krypto na běžnou měnu
  • Prostředky klientů jsou odděleny od provozních prostředků společnosti
  • Registrace a nákup krypta probíhá v Tent velice rychle a intuitivně

Na trhu se objevila nová krypto platební platforma Tent.com, která maximálně zjednodušuje vstup do světa kryptoměn. Unikátní český startup umožní obchodování s kryptem během pár minut. Zákazníci Tent navíc budou moci převádět své kryptoměny a platit kdekoliv po světě, kde je akceptována karta Mastercard. „Na našem kryptokaretním procesním centru jsme pracovali více než dva roky s vizí stát se lídrem v této oblasti spojující svět tradičních financí a kryptoaktiv,“ uvedl David Tacl, CEO společnosti Tent. Po měsíčním testování světový projekt z Česka oficiálně startuje.

David Tacl, CEO společnosti TENT.com
David Tacl, CEO společnosti Tent

Vstup do světa kryptoměn je mnoha lidmi vnímán jako zdlouhavý a složitý proces pro využití v každodenním životě, přesto však kryptosvět zůstává atraktivní,“ řekl Tacl, podle něhož je na globálním trhu kolem 300 platforem, které umožňují nákup těchto elektronických platebních systémů. „Jenže jenom opravdu pár z nich funguje tak, že umožňují platby, a ještě méně jich dokáže spravovat krypto prostředky ve více úrovních bezpečnosti, kdy takzvané privátní klíče drží sám uživatel. Tato funkcionalita je v Tent.com už v módu testování a bude postupně zpřístupňována v průběhu příštího kvartálu.

A právě krypto platforma Tent.com teď vstupuje na evropský trh. Přes aplikaci Tento.com nakoupí uživatelé kryptoměnu a také obdrží kartu, se kterou je možné zaplatit kdekoliv, kde je akceptován Mastercard. „V reálném čase umíme při platbě konvertovat krypto na běžnou měnu. Vyvinout a schválit vlastní kryptokaretní program trvalo opravdu dlouho a jsme nadšeni, že našim zákazníkům umožňujeme okamžitý nákup kryptoměn a jejich následné použití a utrácení v reálném světě,“ doplnil David Tacl.

Tent
Platební kartu pro společnost Tent vydává Mastercard

Nadále se ve společnosti Mastercard zaměřujeme na to, abychom lidem, kteří se rozhodnou platit kryptoměnami, nabídli bezpečnou a zabezpečenou volbu. S potěšením spolupracujeme se společností Tent tak, abychom jejím zákazníkům umožnili denně platit za zboží a služby jednoduše a bezpečně prostřednictvím naší důvěryhodné sítě,“ prohlásil Christian Rau, senior vicepresident finančních technologií a krypta pro Mastercard Europe.


Registrace a nákup krypta probíhá v Tent velice rychle a intuitivně. V mobilní aplikaci nebo na webu je možné si založit klientský účet, ověření včetně ztotožnění trvá do pěti minut a pak už je možné si nakoupit kryptoměny, jaké uživatel chce. „Přes aplikaci si může kdokoliv zažádat o Tent kartu. Tu si pak spojí s vybranou kryptoměnou. Obchodník zároveň žádný rozdíl nepozná. Prostředky uživatel může snadno držet také v takzvaných stablecoinech, aby se vyhnul přílišné fluktuaci. V Česku tak vznikla moderní platforma pro obchod s kryptem, která tento svět dělá veřejnosti přístupný,“ dodal Tacl.

Společnost Tent v současné době představuje službu pro koncové uživatele z Evropy, nicméně vzhledem k technologickým možnostem bude také usilovat o rozšíření svých řešení pro B2B projekty a v rámci globálního trhu. V průběhu roku 2023 bude také služba zpřístupněna zákazníkům z řad živnostníků či podnikatelů pro placení business kartami.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze