Jak vydělat na kryptoměnách? Třeba při šílené chybě burzy

Jak vydělat na kryptoměnách? Třeba při šílené chybě burzy
Fotografie: Unsplash
  • Žena chtěla vyplatit 100 dolarů, dostala však 10,5 milionů
  • Chyby si skoro rok nikdo nevšimnul
  • Za získané peníze byly nakoupeny nemovitosti, o které se nyní burza Crypto.com soudí

Kryptoměny a obchodování s nimi může v nezasvěcených vyvolat dojem, že se jedná o zlatý důl, kde na každého čekají pohádkové zisky. Těžko říci, zda právě to napadalo Australanku Thevamanogari Manivel, když jí známá burza s kryptoměnami Crypto.com poslala na účet 10,5 milionů australských dolarů, tedy asi 175 miliónů korun. Jediný problém spočíval podle 7news.com.au v tom, že původní příkaz vyžadoval vyplacení zhruba 100 dolarů.

Chyba se měla odehrát v květnu 2021. Nejvíce zarážející ale je, že si jí až do konce roku nikdo nevšiml. Chybějící peníze v systému odhalil až podrobný audit v prosinci téhož roku. Tento čas však nová milionářka využila k převodu peněz na účet své sestry, se kterou posléze koupila nemovitosti v Craigieburnu v hodnotě 1,35 milionu australských dolarů. Údajně jde o luxusní dům s pěti ložnicemi, který je napsaný na sestru.

Svého bohatství se žena dobrovolně vzdát nehodlá, burza se tak musela obrátit na soud. První kolo právní bitvy vyhrála s tím, že se jí podařilo jmenovat nuceného správce nemovitosti, aby s ním nemohla jeho majitelka dále nakládat. Finálně má soud rozhodnout v říjnu, podle oslovených právníků je však případ vzhledem k okolnostem jasný. Namísto pohádkového zbohatnutí teď „kryptomilionářku“ čekají problémy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze