LG ohlásilo výrobu respirátoru na baterie, který čistí vzduch

LG ohlásilo výrobu respirátoru na baterie, který čistí vzduch
Fotografie: LG
  • Maska má filtr podobný tomu v čističce vzduchu
  • Bateriově napájený ventilátor pomáhá s dýcháním

Hned po koronaviru jsou rouška a respirátor nejskloňovanějšími termíny dneška a bylo jen otázkou času, než se do věci vloží výrobci elektroniky a nabídnou vlastní řešení obohacené o další funkce. Xiaomi odhalilo svoje patenty už v únoru, ale vypadá to, že LG bude první z velkých výrobců, který se dostal k sériové výrobě.

Jak firma tvrdí na lgnewsroom.com, obličejová maska navazuje na řadu čističek vzduchu, avšak s tím rozdílem, že tato je přenosná, tedy spíše nositelná.

PURICARE™ WEARABLE AIR PURIFIER

Podobné běžným čističkám jsou filtry a také ventilátory. Ty zde pohání baterie a pomáhají vám s dýcháním. Tisková zpráva sice výslovně nezmiňuje infekci koronavirem, ale zároveň dodává, že zásilka prvních 2 tisíc masek poputuje do univerzitní nemocnice v Soulu na pomoc v nelehkých časech.

Baterie s kapacitou 820 mAh má v režimu nízkého zatížení vydržet 8 hodin, při maximálním výkonu pak 2 hodiny. Filtry se dají čistit, ale zatím není jasné, jestli maska filtruje i při výdechu, aby nechránila pouze nositele, ale i jeho okolí. Maska přijde na trh v posledním čtvrtletím tohoto roku na vybraných trzích. Cena ještě nebyla upřesněna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze