Na Netflix míří film podle skutečné události. Boj o přežití pro otrlé

zhodnocení
Na Netflix míří film podle skutečné události. Boj o přežití pro otrlé
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Sněžné bratrstvo bylo natočeno podle události, která se odehrála v roce 1972
  • Letadlo směřující do Chile spadlo uprostřed And a pro přeživší začal boj o život
  • Španělský snímek trvá téměř dvě a půl hodiny

Pokud jste viděli film Přežít, pak nejspíše budete vědět, o čem film pojednává. Je ale třeba říci, že tento snímek byl natočen v roce 1993 a od té doby se přece jen filmový průmysl posunul kupředu a my tak máme nyní možnost zhlédnout snímek Sněžné bratrstvo, které od dnešního dne uvádí Netflix. Připravte se na okamžiky, ze kterých vám nemusí být dobře, ale přesně tak se cítili i lidé, kteří se této skutečnosti postavili čelem.

Snímek byl natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1972. Ragbyový tým letěl v letadle Uruguayského letectva a směřoval do Chile. Do cíle však letadlo nedorazilo, jelikož narazilo do hory uprostřed And. Letadlo se při nárazu rozlomilo na několik kusů, ale i přesto se podařilo některým přežít.

Bohužel přeživší se nacházeli v místech, kde je prakticky nikdo nemohl najít, a začal tak boj o holý život. Bez jídla a v mrazu bylo jasné, že dlouho nikdo nevydrží, a tak se museli uchýlit k tomu, co si nejspíše nikdo nedokáže představit – ke kanibalismu. Tohle však není jediné, co vás do filmu zcela ponoří. Je zde několik okamžiků, které boj o přežití ještě ztíží a také marné pokusy a hledání pomoci, které trvaly přes dva měsíce.

Ať už jste původní zfilmování viděli nebo ne, tento film rozhodně stojí za zhlédnutí – už jen proto, co jsou lidé schopní vydržet, aby přežili. Španělský snímek režírovaný Juanem Antoniem Bayonou trvá téměř dvě a půl hodiny a můžete v něm vidět Enza Vogrincica, Matíase Recalta, Augustína Pardella a další.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze