Na tuzemský trh vstupuje Dyson Supersonic Nural. Je to vše, jen ne obyčejný fén

Na tuzemský trh vstupuje Dyson Supersonic Nural. Je to vše, jen ne obyčejný fén
Fotografie: Dyson
  • Dyson Supersonic Nural navazuje na ikonický Supersonic
  • Integrované senzory chrání pokožku hlavy před vysokými teplotami
  • Inovací prošly i stylingové nástavce, které si pamatují nastavenou teplotu

Dyson Supersonic zná asi každý, jde o ikonický fén společnosti Dyson, který jsme pochopitelně testovali i v naší redakci. Fén v průběhu času získal několik vylepšení a dostalo se i na speciální barevné varianty, třeba mimořádně povedené barevné varianty Ceramic Pop. A právě tuto barevnou variantu si nový Supersonic Nural částečně propůjčil, nově s označením Ceramic Patina/Topaz, doplňuje ji varianta Vinca Blue/Topaz.

Ne, samozřejmě není Nural zajímavý jen kvůli povedeným barevným variantám, to důležité se ukrývá uvnitř – Nural je vybaven senzory, které automaticky sníží teplotu v momentě, kdy se přiblíží k pokožce hlavy. Ano, to se stalo prakticky každému z nás – nepříjemný pocit „pálení pokožky“ při neopatrné manipulaci má řešit právě nový Supersonic Nural.

Dyson Supersonic Nural je k dispozici ve dvou barevných variantách

„Pokud se vám podaří omezit poškozování vlasů teplem, můžete získat zdravější pokožku hlavy a zdravější vlasy. Náš nový Supersonic Nural™ má senzor, který rozpozná vaši hlavu a sníží teplotu, jakmile se přiblíží k vašim vlasům. Tím zabrání poškození pokožky hlavy i vlasů teplem. Pouze díky investicím do výzkumu a vývoje přicházejí inovace. Budujeme jedny z nejsofistikovanějších vlasových laboratoří na světě,“ říká James Dyson, zakladatel a hlavní inženýr Dyson.

Dyson Supersonic Nural
Supersonic Nural je vybaven technologií Scalp Protect

Novinkou jsou i vylepšené nástavce – prošly lehkou obměnou designu pro ještě lepší výsledky stylingu a jsou vybaveny funkcí rozpoznávání nástavců. Fén pozná stylingové preference uživatele a zjednoduší tak rutinu pro rychlé a zdravé vysoušení bez extrémního tepla. Výsledkem jsou tak zářivější vlasy, protože i vysoké teploty mohou vlasy viditelně ničit. Pokud jste například zvyklí, že s různými nástavci používáte různou teplotu, nový Nural se vaše zvyklosti naučí a po každém připojení nástavce teplotu automaticky nastaví. Ne všechny nástavce fungují s funkcí ochrany pokožky (Scalp Protect), protože zabraňují průniku infračerveného paprsku.

Dyson Supersonic Nural
Díky akcelerometru dokáže snížit proud vzduchu a teplotu v momentě, kdy jej nepoužíváte

A jak vlastně režim ochrany pokožky funguje? V průběhu fénování snímá pokožku hlavy infračervený paprsek, jakmile se přiblížíte k pokožce, teplota se automaticky sníží na 55 stupňů Celsia, což je teplota, která je optimální pro vysoušení, ale nijak nepoškodí pokožku hlavy. V automatickém režimu Dyson Supersonic Nural o změně teploty informuje pomocí barevných LED diod – červená značí nejvyšší možnou teplotu, oranžová střední teplotu a žlutá teplotu Scalp Protect, tedy tu, která se automaticky nastaví při přiblížení k pokožce hlavy. Zahlédnout můžete i modrou barvu, ta značí studený vzduch, pro jehož aktivaci slouží dedikovaná „spoušť“ na rukojeti.

Novinkou Supersonicu Nural je i přítomnost akcelerometru – ten snímá pohyb a je schopen automaticky snížit průtok vzduchu a teplotu v momentě, kdy fén přestanete používat – například v momentě, kdy budete nanášet stylingové přípravky.

Doplníme, že Dyson Supersonic Nural se od klasického Supersonicu liší i průhlednou koncovkou, která dává nahlédnout na technologie uvnitř fénu, díky tomu působí i více technickým dojmem.

Novinka vyjde na 12 310 Kč, což byla ještě přednedávnem cena základního Supersonicu. Obě varianty tak standardně dělí jen pár stokorun (až na různé akce společnosti Dyson, které zlevňují základní Supersonic ještě více).

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze