Nemožný úhel. Jak vypadá hokej z kamery zamražené v ledu?

Nemožný úhel. Jak vypadá hokej z kamery zamražené v ledu?
Fotografie: Axis
  • Výrobce síťových kamer se rozhodl otestovat jejich schopnosti
  • Výsledkem je sestava, která dokáže snímat hokej přímo z vnitřku ledu

Při sportovních přenosech jsme zvyklí na to, že se nám jejich tvůrci snaží zprostředkovat události novou perspektivou, respektive netradičně umístěnými kamerami. Nikoho nepřekvapí například pohled na ledovou plochu tak, jak jej vidí rozhodčí. Ale pohled zespodu, skrze led?

Takový experiment předvedla společnost Axis, která se zabývá síťovým videem. Cílem experimentu společnosti Axis bylo dokázat, že kamery zvládnou drsné podmínky i technologicky náročné situace, zároveň chtěl výrobce prozkoumat omezení své vlastní technologie. Jedna z kamer se tak ocitla na tom nejneočekávanějším místě – uvnitř ledu na hokejovém stadionu.

Axis

Neobvyklý záběr na hokej zajistila modulární sestava složená ze snímače AXIS F2135-RE s objektivem typu rybí oko, který byl zmražený v ledu spolu s kabelem, a vzdálené hlavní jednotky AXIS F9114, která snímač napájela a zpracovávala z něho přicházející videosignál. Odolnost zařízení je v oblasti videodohledu klíčová, a proto je řada dohledových kamer, systémů kontroly přístupu, interkomů a audiosystémů společnosti Axis navržená tak, aby odolala široké škále extrémních podmínek. Kamery použité v experimentu nabízejí rozlišení až Full HD/1080p při 60 snímcích za sekundu a výjimečné široký záběr 185°. V kombinaci s dobrým výkonem při slabém osvětlení zachycují kamery akci barevně i při teplotách až -40 °C.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze