Netatmo představilo inteligentní zámek s podporou Apple HomeKit

Netatmo představilo inteligentní zámek s podporou Apple HomeKit
  • V rámci veletrhu CES 2020 v Las Vegas představila francouzská společnost Netatmo další prvek chytré domácnosti
  • Tentokrát se jedná o inteligentní zámek a klíč, který navíc komunikuje s Apple HomeKit
  • Cena zatím není známa, s jistotou se však s novinkou setkáme i u nás

Pokud máte rádi chytrou domácnost stejně jako my, určitě jste přemýšleli o začlenění inteligentního zámku do domácnosti. Možností máte více, například zámek Nuki Smart Lock u vás vzbudil celkem velkou pozornost. Brzy si budete moci dopřát i zámek Netatmo, který byl představen v rámci CES 2020.

Netatmo Zámek

Netatmo přišlo s inteligentním zámkem a chytrými klíči, přitom fungování je poměrně snadné. Po výměně vložky máte na výběr, zda zámek odemknete pomocí klíče, případně skrze telefon. Chytrý klíč je univerzální a lze jej naprogramovat tak, aby jste jedním klíčem odemkli více zámků, stejně tak jej lze snadno deaktivovat, pokud vám jej někdo zcizí/ztratíte ho. Chytré klíče komunikují se zámkem pomocí NFC, po vsunutí klíče se tedy odešle informace, která zámek buď odemkne, nebo ne, podle toho, zda má daný klíč přístup. Není tedy třeba klíčem otáčet, vše se ověří jen po samotném zasunutí.

Netatmo Zámek

Pokud vám nevyhovuje odemykání pomocí klíčů, můžete samozřejmě zámek odemknout i skrze aplikaci Netatmo Security. V takovém případě se telefon se zámkem spojí pomocí Bluetooth. Přímo skrze aplikaci lze přidat i přístup dalším členům rodiny, kteří následně mohou zámek ovládat pomocí vlastního virtuálního klíče. Netatmo si zakládá na bezpečnosti, má tedy všechny důležité certifikáty, jakými jsou například A2P*, BZ+ a SKG***.

Netatmo zámek lze využít také, když často ubytováváte návštěvy/krátkodobé nájemce. Odkudkoli můžete na telefon poslat speciální povolení, které zámek dovolí odemknout pomocí mobilního telefonu vaší návštěvy. Jakmile nájemci vyprší doba nájmu, virtuální klíč opětovně odeberete a nikdo nepovolaný se už tak do bytu nedostane.

Netatmo Zámek

Vzhledem k tomu, že zámek nekomunikuje on-line s cloudem, je zachována bezpečnost jak uživatelů, tak samotného přístupu. Zámek dokáže komunikovat skrze Apple HomeKit, pokud tedy máte v domácnosti více takových produktů, můžete snadno tvořit automatizované scény.

Zámek vydrží na baterie zhruba dva roky a jakmile začne energie docházet, ozve se signál vždy, když zámek budete odemykat/zamykat. Informovat vás může i aplikace Netatmo v telefonu, ale jen pokud jste v blízkosti zámku a dojde k výměně dat pomocí Bluetooth. Když se baterie úplně vybije, může uživatel používat k otevření dveří záložní připojení micro-USB, dokud baterii nevymění. Dostupnost ani cenu prozatím neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze