Netflix připravil novoroční překvapení v podobě oscarového filmu Top Gun: Maverick

zhodnocení
Netflix připravil novoroční překvapení v podobě oscarového filmu Top Gun: Maverick
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Pokračování kultovního filmu je nyní dostupné na Netflixu
  • Tom Cruise se opět představí jako Pete Mitchell neboli Maverick

Dnes již kultovní film Top Gun z roku 1986 se po více jak třiceti letech dočkal pokračování. Tom Cruise si tak opět zahrál Petea „Mavericka“ Mitchella, který je pilotem stíhačky a už třicet let se brání povýšení právě kvůli tomu, že by to znamenalo konec létání. Pokud se chcete podívat, jakou novou misi Maverick dostane, Netflix vám to od 1. ledna umožňuje.

Začátek filmu naráží na původní snímek jak hudbou, tak záběry stíhaček, které startují z letadlové lodi. Maverick pracuje na výcvikovém středisku, ale opět si ho povolají do Top Gunu, kde dostane za úkol zničit neschválenou továrnu na obohacování uranu, která by mohla ohrozit celé okolí, pokud by se naplno rozjela. Problém je, že se mise nemá zúčastnit, ale pouze vycvičit nové kadety mezi nimiž je i Bradley Bradshaw, což je syn Goose, který v prvním díle zahynul, když se špatně katapultoval ze stíhačky a Bradley to dává Maverickovi za vinu.

Ve filmu se můžete těšit na akční a napínavé scény, kterých není opravdu málo. Maverick má totiž jen tři týdny na to, aby ty nejlepší z nejlepších vycvičil na misi tak, aby se vrátili všichni živí zpět na základnu. Pokud máte rádi Toma Cruise jako herce, pak určitě víte, že se nenechává zastupovat kaskadéry. Kvůli tomuto filmu se tak například naučil létat se stíhačkou a záběry jsou tak autentické. Tom Cruise vám v tomto snímku rozhodně ukáže, že je na tom pořád fyzicky velmi dobře.

Kromě Toma Cruise se můžete těšit i na Miles Teller, Jennifer Connelly a Vala Kilmera, který si opět zahraje roli Icemana. Film trvá přes dvě hodiny a dostupný je zatím pouze s titulky. Pokud se vám líbil první díl, z pokračování budete rozhodně nadšeni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze