Netflix představil trailer k filmu Kosmonaut z Čech. Hlavní roli má Adam Sandler

Netflix představil trailer k filmu Kosmonaut z Čech. Hlavní roli má Adam Sandler
Fotografie: Netflix
  • Premiéra měla proběhnout ještě v tomto roce, byla ale odložena na 1. březen 2024
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jaroslava Kalfaře
  • Film bude pojednávat o kosmonautovi Jakubovi Procházkovi, který při cestování vesmírem změní pohled na život

Již před nějakou dobou Netflix sliboval, že vydá film natočený podle knihy Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech. Film měl mít původně premiéru ještě v tomto roce, vše ale oddálila stávka herců a režisérů, a tak si na něj budeme muset počkat do 1. března 2024. Zatím se můžete podívat na trailer, který však trvá pouhých 24 sekund, a tak se moc nedozvíme.

V hlavní roli kosmonauta Jakuba uvidíme Adama Sandlera a snímek režíroval Johan Renck, který má za sebou Černobyl a Perníkového tátu. Ve filmu uvidíte také Carey Mulligan, Kunala Nayyara, Lenu Olin a další. „Když astronaut vyslaný na okraj galaxie shromáždit tajemný prastarý prach zjistí, že se jeho pozemský život rozpadá na kusy, obrátí se k jedinému hlasu, který mu může pomoci pokusit se jej dát znovu dohromady. Náhodou patří stvoření od počátku věků, které číhá ve stínech jeho kosmické lodi,“ popsal děj whatsonnetflix.com.

Knihu Kosmonaut z Čech Kalfař vydal původně v angličtině a následně až v českém jazyce. Kniha – a tedy i film – pojednává o Jakubovi Procházkovi, který vyrůstal na venkově a představoval si, jak se stane kosmonautem. Jeho sen se ale stane skutečností poté, co je vybrán na nebezpečnou misi k Venuši. Vesmírem putuje sám a jak se postupně vzdaluje, ztrácí i kontakt se svojí ženou Lenkou. Jeho osamělost ve vesmíru způsobí, že začne na život nahlížet jinak a v raketě se také objeví mimozemský pavouk, se kterým vede nejrůznější debaty.


Pokud máte rádi filmy s vesmírnou tématikou, můžete si zkrátit čekání jinými filmy, které Netflix nabízí už nyní. Určitě stojí za zhlédnutí K Zemi hleď! kde si zahrály hvězdy jako je Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, nebo Meryl Streep. A o čem snímek pojednává? Astronomové objeví kometu, která míří přímo na Zemi. Ačkoliv se snaží všemožně všechny přesvědčit o tom, že kometa zničí lidstvo, nikdo je nebere vážně. A když jsou následně pokusy o záchranu zmařeny, nezbývá nic jiného, než čekat na zkázu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze